Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
«Παιχνίδι θανάτου» για 15χρονο που χαροπαλεύει Εκτύπωση E-mail
10.01.08
Πρόκειται για μια πρακτική εξαιρετικά εθιστική, που καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα, προκαλεί εγκεφαλικό, καρδιακό επεισόδιο, ακόμη και θάνατο. Σε επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια στρέφονται οι υποψίες των αρχών για την απόπειρα απαγχονισμού 15χρονου από την περιοχή των Γιαννιτσών.

O μαθητής, που χαροπαλεύει στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δελεάστηκε και δοκίμασε το παράλογο «παιχνίδι του πνιγμού». Συγκλονισμένοι με το περιστατικό, άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια κάνουν λόγο για ένα παιδί έξυπνο, αξιαγάπητο, με έμφυτη περιέργεια και με έντονο ενδιαφέρον για το Ιντερνετ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 15χρονος έπεσε πιθανότατα θύμα του θανατηφόρου «παιχνιδιού» choking game («παιχνίδι του πνιγμού»). Oι «κανόνες» του υπαγορεύουν στους εφήβους να δέσουν ένα σκοινί, κασκόλ ή κάτι παρόμοιο γύρω από το λαιμό τους κόβοντας τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και να σταματήσουν για λίγο την πίεση, για να νιώσουν ευφορία και σεξουαλική διέγερση ή απλά για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους! Πρόκειται, όπως εξηγούν οι γιατροί, για μια πρακτική εξαιρετικά εθιστική για νεαρούς, που όμως καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και προκαλεί εγκεφαλικό, καρδιακό επεισόδιο, ακόμη και θάνατο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η τραγική περιπέτεια του 15χρονου ξεκίνησε το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου. Ο μαθητής είχε πάει μαζί με την οικογένειά του, για να επισκεφτεί το σπίτι των παππούδων του. «Το παιδί έπαιζε με τα ξαδέρφια του και κάποια στιγμή αποχώρησε, μπήκε στο μπάνιο και κλειδώθηκε. Μετά από κάποια ώρα απουσίας, ο πατέρας του ανησύχησε. Εσπασε την πόρτα του μπάνιου και βρήκε το παιδί κρεμασμένο από μια πετσέτα σε μεταλλική κρεμάστρα. Πιστεύουμε πως το παιδί, επηρεασμένο από το Ιντερνετ, δοκίμασε από περιέργεια να δει πώς νιώθει κάποιος που απαγχονίζεται και αν σε μια τέτοια κατάσταση έχει σεξουαλική διέγερση. Δυστυχώς, μέσω του Ιντερνετ διαδίδονται παιχνίδια τα οποία προτρέπουν τους νέους να κάνουν τέτοιες απόπειρες και τα παιδιά μιμούνται. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν είχε ερωτική απογοήτευση ή κάποιο πρόβλημα στο σχολείο», ανέφερε στον «Α» ο αστυνομικός διευθυντής Πέλλας Αθανάσιος Καρατζάς.

Μάχη στην εντατική

O μαθητής διακομίστηκε την περασμένη Κυριακή στην εντατική του ΑΧΕΠΑ, ενώ μέχρι τότε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γιαννιτσών. «O 15χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο μας από τα Γιαννιτσά σε βαριά κατάσταση, με ανοξαιμική εγκεφαλική βλάβη από καρδιακή ανακοπή. Βρίσκεται υπό μηχανική υποστήριξη, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο και δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ξέρουμε τι κουσούρια μπορεί να του αφήσει αυτή η κατάσταση. Πάντως, από χτες η εικόνα του είναι λίγο βελτιωμένη», επισήμανε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης.

Γιατροί του νοσοκομείου Γιαννιτσών, που γνωρίζουν το περιστατικό αλλά και την οικογένεια (ο πατέρας του 15χρονου εργάζεται ως νοσηλευτής στο νοσηλευτικό ίδρυμα), περιγράφουν το παιδί ως χαμογελαστό, κοινωνικό, άριστο στα μαθήματά του, με καλές σχέσεις με το αδερφάκι του, ενώ λένε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν απορροφημένο από το διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να παραμελεί το σχολείο. Με τα καλύτερα λόγια μιλούν συνάδελφοι του πατέρα του, οι οποίοι εκτιμούν πως ο 15χρονος, που έμπαινε συχνά στο Ιντερνετ, πληροφορήθηκε από εκεί το επικίνδυνο παιχνίδι που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή. «Πρόκειται για μια καλή οικογένεια. O 15χρονος ακούσαμε ότι είχε δει στο Ιντερνετ κάποιον τρόπο απαγχονισμού ή αυτοκτονίας και τον μιμήθηκε. Κλειδώθηκε στο μπάνιο και κρεμάστηκε από την πετσέτα έχοντας φτιάξει ένα βρόχο. Κανείς δεν ξέρει αν δοκίμασε από περιέργεια το επικίνδυνο παιχνίδι ή αν ήθελε να προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Μας προβληματίζει το γεγονός ότι στην οικογένεια υπήρξε ιστορικό αυτοκτονίας, αφού ένας παππούς και ένας ξάδερφός του είχαν αυτοκτονήσει. Πολλοί γιατροί, σε συζητήσεις, εκφράζουν την άποψη ότι ακόμη κι αν υπάρχει ένα είδος κληρονομικότητας, αυτή η διάθεση εκδηλώνεται συνήθως μετά τα 30», ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου Γιαννιτσών που γνωρίζει την οικογένεια.

Ιατρικές απόψεις

Στο ενδεχόμενο αυτοαπαγχονισμού για λόγους σεξουαλικής διέγερσης συγκλίνουν, εκτός από αστυνομικές πηγές, και ιατρικές απόψεις. Oπως εξήγησαν στον «Α» γιατροί, δένοντας το λαιμό το αίμα σταματά να κατευθύνεται στον εγκέφαλο. Oι «παίκτες» που λίγο πριν πέσουν αναίσθητοι απελευθερώνουν την πίεση νιώθουν για μερικά δευτερόλεπτα ευφορία, διότι το αίμα ρέει και πάλι προς τον εγκέφαλο. Τη στιγμή εκείνη παράγονται ενδορφίνες και ο έφηβος αισθάνεται έντονη ευφορία.

«Εμείς θα ερευνήσουμε την πιθανότητα άσκησης αυτεπάγγελτης δίωξης και θα στείλουμε αναφορά στον εισαγγελέα, ώστε να ασκηθεί δίωξη. Είναι ανάγκη να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για να καταλάβουν τα παιδιά την επικινδυνότητα τέτοιων καταστάσεων, που μπορεί να απειλήσουν ακόμη και τη ζωή τους, μέσω του Ιντερνετ», σημείωσε ο κ. Γάκης. Στο μεταξύ, η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας διενεργεί προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας έχουν ήδη καταθέσει οι γονείς του μαθητή. O ηλεκτρονικός υπολογιστής του 15χρονου κατασχέθηκε και εστάλη στα εργαστήρια της Αθήνας για να διαπιστωθεί σε ποιες ιστοσελίδες είχε μπει ο μαθητής, καθώς και με ποια άτομα επικοινωνούσε μέσω του Ιντερνετ.

agelioforos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1067&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote