Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Εμφύλιος στην κυβέρνηση Εκτύπωση E-mail
19.04.07
Η υπόθεση των ομολόγων προκαλεί πλέον ενδοκυβερνητικό εμφύλιο, αφού με φόντο τις αποκαλύψεις για τη διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων οι υπουργοί «μαχαιρώνουν» ο ένας τον άλλον. Αυτήν τη φορά το... χορό έσυρε από τη Θεσσαλονίκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έβαλε εναντίον συναδέλφων του και κυρίως σε βάρος του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την αποδόμηση της πρότασής του για τη δημιουργία επιτελείου διαχείρισης κρίσεων.

«Σε μια εποχή που έχουμε μπει σε περίοδο εσωστρέφειας λόγω συνεδρίου, ο καθένας μας τρέχει για το σταυρό και η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει κεφάλια. Oι δύο τρεις αυξάνουν τη δημοτικότητά τους κρυπτόμενοι, αλλά αυτό είναι πρόσκαιρο και ο κόσμος καταλαβαίνει», είπε ο υπουργός Αμυνας, ο οποίος επανέφερε στο προσκήνιο την πρότασή του για τη δημιουργία ενός επιτελείου που θα διαχειρίζεται τις κρίσεις στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

O
υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, που ένιωσε να φωτογραφίζεται από τα λεγόμενα του κ. Μεϊμαράκη, σήκωσε το γάντι και απάντησε πως δεν υπάρχει χώρος για ομάδες, «όλοι είμαστε μια ομάδα». «Δε μιλούσαμε για ομάδα αλλά για επιτελείο διαχείρισης κρίσεων», είναι η απάντηση των συνομιλητών του κ. Μεϊμαράκη.

Και τον Μ. Λιάπη

Εκτός από τον υπουργό Υγείας, ο υπουργός Αμυνας φωτογράφισε και τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, άφησε αιχμές κατά του Σάββα Τσιτουρίδη, αλλά και του οικονομικού επιτελείου, ενώ στο στόχαστρό του μπήκε και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. «
O
σοι πίστευαν ότι το θέμα θα ξεπεραστεί σε τρεις μέρες, με αλλαγή της θεματολογίας, έκαναν λάθος. Κράτησε 25 μέρες και θα κρατήσει κι άλλο. Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως η κίνηση των ομολόγων. Περιμένω όμως απαντήσεις από τα πορίσματα», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.

O
Θ. Ρουσόπουλος

Μετά τις δηλώσεις αυτές ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τηλεφώνησε στον υπουργό Επικρατείας και ο κ. Ρουσόπουλος ενώπιον των πολιτικών συντακτών υποστήριξε πως ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε παλαιότερη πρότασή του για τη δημιουργία επιτελείου διαχείρισης κρίσεων. Μάλιστα σημείωσε με νόημα πως «οι απόψεις όλων των στελεχών είναι σεβαστές».

Συνεντεύξεις Τσιτουρίδη

Μέσα σ
’ αυτό το τοπίο ο Σάββας Τσιτουρίδης επανήλθε στην αντεπίθεσή του με το επιχείρημα ότι βάλλεται από κέντρο που ενορχηστρώνει επιθέσεις εναντίον του. O υπουργός Απασχόλησης έδωσε τέσσερις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις μέσα σε λίγες ώρες και σε όλες εμφανίστηκε να μιλά για επίθεση λάσπης. «Δεν είναι τυχαίο ότι προχτές το βράδυ στο ευρύτερο επικοινωνιακό πεδίο ένα μη θέμα, αυτό του ομολόγου του ΤΑΠ -O
ΤΕ, παρουσιάζεται ως θέμα. Είναι στημένη υπόθεση, το καταγγέλλω αυτό και καταγγέλλω και αυτούς που μιλούν κατά τρόπο ανεύθυνο χωρίς να γνωρίζουν», είπε.

O υπουργός Απασχόλησης υποστήριξε μάλιστα πως «παίζονται διάφορα παιχνίδια» και συμπλήρωσε: «Oι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική τους κρίση στη βάση των πεντακοσίων ωρών ύβρεων και λασπολογίας που δέχτηκα και στη βάση πρωτοσέλιδων που γράφουν κάποιοι είτε επειδή αγνοούν την πραγματικότητα είτε επειδή τη διαστρέφουν». O κ. Τσιτουρίδης έλαβε χτες και την κάλυψη του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος χαρακτήρισε τις απαντήσεις του «σαφείς και καταλυτικές». O κ. Ρουσόπουλος στήριξε τον κ. Τσιτουρίδη και στο θέμα του ομολόγου του ΤΑΠ - OΤΕ, επισημαίνοντας ότι «ο έλεγχος που ασκεί ο υπουργός είναι νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote