Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Περιμένοντας το 2008 Εκτύπωση E-mail
31.12.07
Με κέφι και όρεξη για γιορτή κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την Πρωτοχρονιά, σε όλη τη χώρα. Στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα, τη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά και την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας, η υποδοχή του νέου έτους θα γίνει με μουσική, πυροτεχνήματα και ξέφρενο γλέντι.

Στο μεταξύ, τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλλαν το πρωί στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία μέλη συλλόγων και συνδέσμων από όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα οι αγορές υποδέχονται τους καταναλωτές για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Το 2008 αναμένεται να κάνει ποδαρικό με παγωνιά, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Κάλαντα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τη σύζυγό του επισκέφτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου τα μέλη του Συνδέσμου Απανταχού Καστελοριζίων "Ο Αγιος Κωνσταντίνος" και τα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος όπου αντάλλαξαν ευχές για τη Νέα Χρονιά.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από τα δύο σωματεία τα οποία χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Ο κ. Καραμανλής κουβέντιασε μαζί τους και αντάλλαξε δώρα. Το δώρο του Πρωθυπουργού ήταν ένα γούρι για το 2008, ενώ ο ίδιος δέχθηκε ένα λεύκωμα για τον Πόντο.

Από το Σώμα ελληνικού οδηγισμού άκουσε τα πρώτα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Σιούφας τους ευχήθηκε να πάντα είναι παράδειγμα στο δρόμο της ευθύνης, της προσφοράς και της συνεργασίας.

Τα κάλαντα θα έψαλαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Σύλλογος των Απανταχού Καστελοριζίων και η ομάδα του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Ο Γιώργος Παπανδρέου χόρεψε μαζί τους και αντάλλαξε ευχές και τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνούμε τους ακρίτες μας.

Στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ έψαλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς το Τμήμα του Χορωδιακού Μουσικοχορευτικού Ομίλου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και η Πολιτιστική Ομάδα των Απανταχού Καστελοριζίων. Καλή χρονιά δεν γίνεται με φιλανθρωπίες και κουμπαράδες της φτώχειας, ταμεία αλληλεγγύης και με βοηθήματα, δήλωσε ευχόμενη για το νέο έτος η Αλέκα Παπαρήγα .

Tα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλλε στον Πρόεδρο του ΣΥΝ η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Ο Αλέκος Αλαβάνος ευχόμενος τα "χρόνια πολλά", τόνισε ότι το 2008 ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχες, για σίγουρη δουλειά και διευρυμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα άκουσε στα γραφεία του κόμματος και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με πολυμελή παιδική χορωδία Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ευχήθηκε για όλους "επιτυχίες προσωπικές και οικογενειακές, καθώς επίσης εθνική και κοινωνική προκοπή".

Πρωτοχρονιά με τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το βράδυ θα μεταβεί στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων για να παραστεί στην πρωτοχρονιάτικη χοροεσπερίδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αύριο στις 11 ο Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί στην Μητροπολη Αθηνών για να παραστεί στη δοξολογία για το Νέο Έτος.

Αμέσως μετά θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ευχές για το Νέο Έτος από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας.
Γιορτές σε όλη τη χώρα

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την υποδοχή του νέου χρόνου θα ξεκινήσουν στις 10.30μμ. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, οι Όναρ και οι Μπλε πρωταγωνιστούν στην γιορτή που θα στηθεί στην πλατεία Κοτζιά. Ακριβώς τα μεσάνυχτα, πυροτεχνήματα θα φωτίσουν την πλατεία Κοτζιά και τον Λυκαβηττό.

Στη Μαρίνα της Ζέας θα υποδεχτούν το 2008 οι Πειραιώτες, με μουσικές από όλο τον κόσμο, events και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα προσφέρουν στιγμές χαράς και διασκέδασης ενώ μια σειρά από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό του Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι λόγω της ημέρας τροποποιούνται τα τελευταία δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου σήμερα. Έτσι το τελευταίο δρομολόγιο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από Πειραιά μέχρι Κηφισιά θα ξεκινήσει στις 22:45, το τελευταίο δρομολόγιο από Κηφισιά μέχρι Πειραιά, επίσης στις 22:45, ενώ τα τελευταία δρομολόγια από Πειραιά και Κηφισιά προς Ομόνοια, θα ξεκινήσουν στις 23:00.

Εορταστικές μουσικές εκδηλώσεις διοργανώνει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης, ταυτόχρονα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού καθώς και στην αγορά Βλάλη. Όλες οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 12.00 το μεσημέρι με καλλιτέχνες και συγκροτήματα από ένα ευρύ μουσικό φάσμα.

Ανάλογες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αυτές τις ημέρες όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Οπως κάθε χρονιά ο Ερυθρός Σταυρός, θα προσφέρει σήμερα και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, 5.000 μερίδες φαγητού στο κτίριο της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου 21, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Παράλληλα, το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για όλους τους αστέγους των Αθηνών, θα στρωθεί αύριο, στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 35 & Σοφοκλέους 66).

Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς εορταστικό τραπέζι θα στρώσει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις αίθουσες του "Βελίδειου" Συνεδριακού Κέντρου. Το γεύμα θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα και θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά.

Τέλος για όσους δεν έχουν προλάβει να κάνουν τα ψώνια τους τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν σήμερα έως τις 18:00, έως τις 17:00 τα κρεοπωλεία και έως 20:00 τα σούπερ μάρκετ. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1021&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote