Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ομπάμα: Έτος μεγάλων αλλαγών το 2012
Ομπάμα: Έτος μεγάλων αλλαγών το 2012 Εκτύπωση E-mail
02.01.12

Το νέο έτος θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές από το 2011, εκτίμησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, παρουσιάζοντας τις υποσχέσεις του στους Αμερικανούς στις παρυφές ενός έτους στη διάρκεια του οποίου θα είναι υποψήφιος για μια νέα τετραετή θητεία.

"Ο χρόνος που πέρασε ήταν μια περίοδος μεγάλων προκλήσεων και μεγάλων προόδων για τη χώρα μας", εκτίμησε ο Ομπάμα με την ευκαιρία του εβδομαδιαίου ραδιοφωνικού μηνύματός του.

"Θέσαμε τέρμα σε έναν πόλεμο και αρχίσαμε να τελειώνουμε έναν άλλον", είπε, αναφερόμενος στην αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ και στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. "Καταφέραμε ένα σκληρό πλήγμα στην Αλ Κάιντα και αυξήσαμε την ασφάλεια της Αμερικής", είπε, αναφερόμενος στην εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν το Μάιο στο Πακιστάν.

"Σταθήκαμε στο πλευρό των φίλων μας σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών και επαναστάσεων", πρόσθεσε ο Μπ. Ομπάμα, στο τέλος ενός έτους που σημαδεύτηκε από πολιτικές αναταραχές στον αραβικό κόσμο.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2012 θα φέρει ακόμη περισσότερες αλλαγές", εκτίμησε ο φιλοξενούμενος του Λευκού Οίκου. "Έχω την ελπίδα ότι έχουμε αυτό που πρέπει για να απαντήσουμε στις αλλαγές και να βγούμε απ΄αυτές ακόμη πιο δυνατοί", διαβεβαίωσε.

Στο οικονομικό μέτωπο, ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως βλέπει σημάδια "ανάκαμψης" της δραστηριότητας στις ΗΠΑ και υποσχέθηκε για μια ακόμη φορά να υπερασπιστεί τη μεσαία τάξη, ένα από τα αγαπημένα του θέματα της προεκλογικής εκστρατείας καθώς πλησιάζει η ψηφοφορία της 6ης Νοεμβρίου 2012.


nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6916&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote