Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Υπό παρακολούθηση" οι Έλληνες της Αυστραλίας
"Υπό παρακολούθηση" οι Έλληνες της Αυστραλίας Εκτύπωση E-mail
02.09.11

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αυστραλία "αξιολογούσε" διάφορες εθνικές μειονότητες της χώρας, ανάμεσά τους και την ελληνική.Αυτό προκύπτει από την δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων της ιστοσελίδας WikiLeaks. Από τα έγγραφα προκύπτει ότι η πρεσβεία της Καμπέρας απαντούσε σε ερωτήσεις αμερικανικών υπηρεσιών.

Σε απάντηση ερώτησης - που δεν έγινε γνωστή - με έγγραφο που έχει τίτλο "Καμπέρα- Προφίλ του Περιβάλλοντος Ασφάλειας" και το οποίο η πρεσβεία έστειλε στην FBI, την CIA και στο αμερικανικό υπουργείο Αμύνης (US Defence Intelligence Agency) αναφέρει:

"Ναι υπάρχει μεγάλη ελληνική κοινότητα καθώς και Μαλαισιανή, Λιβανέζικη, Σερβική, Ινδονησιακή και Πακιστανική καθώς και αυξανόμενη κοινότητα Αιθίοπων, Σομαλών και Σουδανικών στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη".

Καμιά άλλη αναφορά στην ελληνική ομογένεια δεν υπάρχει αλλά το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε σε έγγραφο μαζί με άλλες εθνικές μειονότητες που κατά τους Αμερικανούς ενδέχεται να έχουν άτομα με τρομοκρατικές διασυνδέσεις στις τάξεις τους είναι αξιομνημόνευτο. Προφανώς και η ελληνική παροικία ήταν ή είναι υπό "παρακολούθηση", ισχυρίστηκαν παράγοντες της ομογένειας.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφερόταν κυρίως σε διαδηλώσεις που έγιναν στην Αυστραλία για θέματα όπως το Παλαιστινιακό, του Κοσσυφοπεδίου κ.α. που είχαν και "αντιαμερικανικό" χαρακτήρα.

nooz

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6682&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote