Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η συγγνώμη του Στρος - Καν
Η συγγνώμη του Στρος - Καν Εκτύπωση E-mail
30.08.11

Συγγνώμη ζήτησε από του στους εργαζόμενους του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ) ο Ντομινίκ Στρος Καν, δράττοντας την ευκαιρία από τη συνάντηση που είχε μαζί τους, όταν επισκέφθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα), τα γραφεία του Οργανισμού, στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου του ΔΝΤ, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην διευθυντής του Ταμείου, επανέλαβε τρεις φορές: "Ηρθα εδώ για να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από αυτήν την ιστορία ήταν σφάλμα από την πλευρά μου και λυπάμαι για τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε η υπόθεση μου στον Οργανισμό".

Ο Ντομινίκ Στρος Καν επισκέφθηκε, με δική του πρωτοβουλία, τα γραφεία του ΔΝΤ, με τη σύζυγό του Αν Σινκλέρ και είχε μία σύντομη συνάντηση, στο πλαίσιο διαπροσωπικών σχέσεων, με τη διάδοχο του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια συνάντησε πλήθος εργαζομένων που είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο, όπου πολλές ώρες πριν από την άφιξη του, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι ήταν συγκεντρωμένοι εκεί.

"Το καλωσόρισμα εκ μέρους των εργαζομένων ήταν πολύ θερμό" είπε ο Πάουλο Νογκουέριρα Μπατίστα, ο οποίος εκπροσωπεί τη Βραζίλία και οκτώ ακόμη λατινοαμερικάνικες χώρες.

"Για πολύ ώρα ο κόσμος τον χειροκροτούσε και νομίζω πως η συγκεκριμένη αντίδραση καθρεφτίζει την εκτίμηση που έχει κερδίσει ο Ντοιμινίκ Στρος Καν από τον Οργανισμό".

Ωστόσο, άλλο μέλος του ΔΝΤ, είπε πως η επίσκεψη του πρώην επικεφαλής, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς ορισμένα από τα μέλη του έδειξαν την απογοήτευση τους μόλις εμφανίστηκε , ενώ άλλα δήλωσαν πως τους στεναχωρούσε η υπόθεση του Στρος Καν και ήθελαν να τον τιμήσουν για όλο το χρονικό διάστημα που εκείνος προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΔΝΤ.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν αναφέρθηκε στη δικαστική του περιπέτεια, αλλά δεν παρέλειψε να πει πως το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ είναι δίκαιο.

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6679&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote