Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Προοδευτικοί Απόδημοι»: Καλούν τους Έλληνες του Εξωτερικού να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους
«Προοδευτικοί Απόδημοι»: Καλούν τους Έλληνες του Εξωτερικού να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους Εκτύπωση E-mail
04.06.21

Εκστρατεία με στόχο την εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων αποδήμων Ελλήνων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους  εγκαινιάζει μία  νέα πρωτοβουλία Ελλήνων και Ελληνίδων της Νέας Γενιάς, οι «Προοδευτικοί Απόδημοι».

 

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης  www.apodimoi.org, αναφέρεται ότι πρόκειται για  μια ομάδα νέων μεταναστών της γενιάς της οικονομικής κρίσης και του Brain Drain που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.

“Στις επόμενες εκλογές ή δημοψήφισμα, μεγάλο μέρος των Ελλήνων του εξωτερικού θα έχουν για πρώτη φορά το δικαίωμα να ψηφίζουν από τις χώρες διαμονής τους.


Σκοπός μας η ενημέρωση και η κινητοποίηση των προοδευτικών Ελλήνων και Ελληνίδων σε όλο τον κόσμο ώστε να δυναμώσουμε την προοδευτική συμμετοχή.

Όραμά μας μια Νέα, Προοδευτική Ελλάδα που θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε και να την χτίσουμε μαζί», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα τους.

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες και υλικό ενημέρωσης για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο 4648/2019 για την διευκόλυνση των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, δικαίωμα αίτησης έχουν όσες και όσοι τα τελευταία 35 χρόνια έχουν ζήσει δύο χρόνια στην Ελλάδα και έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση Ε1 ή Ε2 ή Ε3 ή Ε9 είτε το τρέχον είτε το προηγούμενο φορολογικό έτος.


Επίσης οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Ελλάδας έχουν και αυτοί δικαίωμα συμμετοχής.www.koutipandoras.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14102&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote