Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι αρχές του Καναδά αποφασίζουν για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Οι αρχές του Καναδά αποφασίζουν για το εμβόλιο της Johnson & Johnson Εκτύπωση E-mail
06.03.21

Ο Καναδάς θα ανακοινώσει περίπου σε μια εβδομάδα αν δίνει το πράσινο φως για τη χρήση ενός τέταρτου εμβολίου κατά της Covid-19, αυτού του αμερικανικού ομίλου Johnson & Johnson, ανακοίνωσε  υψηλόβαθμη υπεύθυνη του υπουργείου Υγείας.

"Η εξέταση του αιτήματος της Johnson & Johnson εξελίσσεται πολύ καλά, προχωρεί και αναμένουμε να ολοκληρωθεί και να υπάρξει απόφαση τις προσεχείς ημέρες. Θα έλεγα τις επόμενες επτά ημέρες", δήλωσε η Σουπρίγια Σάρμα, η κύρια ιατρική σύμβουλος του υπουργείου, σε συνέντευξη Τύπου.


Ο Καναδάς έχει κάνει προπαραγγείλει έως 38 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson, δηλαδή αριθμό ισοδύναμο με τον συνολικό πληθυσμό της χώρας.

Το εμβόλιο αυτό έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: χορηγείται σε μια δόση και μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου.

Τα τρία εμβόλια που έχουν εγκριθεί στον Καναδά είναι αυτά της AstraZeneca, των Pfizer/BioNTech και της Moderna.


Το εμβόλιο της Johnson & Johnson έλαβε το Σάββατο στις ΗΠΑ άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης για τους ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Οι κλινικές δοκιμές του έδειξαν αποτελεσματικότητα 72% κατά της νόσου στις ΗΠΑ και 85% κατά των σοβαρών μορφών της Covid-19.


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι θα συνεδριάσει στις 11 Μαρτίου για να αποφασίσει αν θα δώσει το πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου αυτού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


www.documentonews.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14020&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote