Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παραλήρημα Ερντογάν που αισθάνεται στριμωγμένος: Δεν θα επιτρέψουμε πειρατείες και ληστείες σε Αιγαί
Παραλήρημα Ερντογάν που αισθάνεται στριμωγμένος: Δεν θα επιτρέψουμε πειρατείες και ληστείες σε Αιγαί Εκτύπωση E-mail
01.09.20

Παραλήρημα Ερντογάν που αισθάνεται στριμωγμένος: Δεν θα επιτρέψουμε πειρατείες και ληστείες σε Αιγαίο και Μεσόγειο - Media Στο όριο του παραληρήματος βρίσκεται πλέον η ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στριμωγμένος καθώς βλέπει την Ευρώπη και ιδίως τη Γαλλία να δείχνει τα δόντια της μπροστά στις επεκτατικές διαθέσεις του σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Χαρακτηριστική της πίεσης που ο Ερντογάν αρχίζει να αισθάνεται ήταν και η ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας, με αφορμή την έναρξη της αλιευτικής περιόδου στην Τουρκία, όπου εξαπέλυσε τιφλή επίθεσε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Όπως αναφέριε το CNN Turk, ο Ερντογάν επανήλθε στις παράνομες έρευνες της Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τη χώρα μας, η οποία έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, στις ακτές της Αττάλειας».
Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η χώρα του δεν αποδέχεται «την πειρατεία και τη ληστεία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο». Όπως είπε, η Τουρκία ούτε «ψαλιδίζει», αλλά ούτε και παραφουσκώνει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αναφερόμενος ξανά στο εύρημα κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίστηκε βέβαιος πως η Τουρκία θα έχει παρόμοια θετικά νέα και από τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. «Δεν θα διστάσουμε ποτέ να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο, ακόμη και με κόστος την αναστάτωση κάποιου» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική Haberler, ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον της Γαλλίας, των ΗΑΕ και της Γερμανίας λέγοντας πως «οι πρώην αποικιοκράτες προσελκύονται από το φυσικό αέριο».
Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι χώρες αυτές, όπως η Γαλλία και η Γερμανία βάζουν «μπροστά» την Ελλάδα για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Επιπλέον, ο Τούρκος Πρόεδρος συνέστησε όπως είπε, στην Ελλάδα, να ξαναδιαβάσει την ιστορία της.
www.topontiki.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13839&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 31.08.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote