Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο ΠΟΥ ερευνά την εξάπλωση της πανδημίας από αερολύματα
Ο ΠΟΥ ερευνά την εξάπλωση της πανδημίας από αερολύματα Εκτύπωση E-mail
08.07.20

Ο ΠΟΥ ερευνά την εξάπλωση της πανδημίας από αερολύματα «Φωτιές» ανάβει η ανοιχτή επιστολή 239 επιστημόνων από 32 χώρες που καλούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναθεωρήσει τις συστάσεις του για τον κορονοϊό.

 

Ο Οργανισμός αναγνωρίζει πως η ανησυχία για μετάδοση της νόσου μέσω σωματιδίων στον αέρα (αερομεταφορά) είναι υπαρκτή και πως υπάρχουν στοιχεία εξάπλωσης από αερολύματα ωστόσο επιφυλάσσεται να δώσει μια οριστική απάντηση, τις επόμενες εβδομάδες.


«Έχουμε μιλήσει για τη δυνατότητα της αερομεταφερόμενης μετάδοσης, ως ένας από τους τρόπους μετάδοσης του Covid-19», δήλωσε η Dr. Maria Van Kerkhove, επικεφαλής της μονάδας αναδυόμενων ασθενειών και ζωονόσων του ΠΟΥ.

«Θα ανακοινώσουμε τα στοιχεία μας τις επόμενες εβδομάδες», πρόσθεσε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε αποκλείσει αρχικά ο ιός να μεταδίδεται από αερολύματα και είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως εξαπλώνεται κυρίως μέσω μικρών σταγονιδίων που προέρχονται από τη μύτη και το στόμα.

Η μελέτη όμως των 239 επιστημόνων ότι νέος κορονοϊός βρίσκεται σε σωματίδια στον αέρα, μικρότερα από σταγονίδια, δεν περνά απαρατήρητη.

«Ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων συνεχίζει να μεγαλώνει», δηλώνει ο Dr. Soumya Swaminathan, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ.


Η ομάδα των επιστημόνων που υποστηρίζουν τη μελέτη για τα αερολύματα προτρέπει τον Οργανισμό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τον τρόπο που εξαπλώνεται η νόσος και αν τελικά κάτι τέτοιο αποδειχτεί θα μιλάμε σίγουρα για αλλαγές και στα υγειονομικά πρωτόκολλα. 


Μετάδοση µέσω αερολυµάτων:


Όταν τα σταγονίδια αιωρούνται στην ατµόσφαιρα και αρχίζουν να χάνουν νερό, παραµένουν εντός τους οι παθογόνοι ιοί, σχηµατίζοντας έναν πυρήνα µέσα στο σταγονίδιο, δηλαδή ένα αερόλυµα. Τα αερολύµατα αυτά µπορούν να µεταφερθούν µακριά, προκαλώντας έτσι τη µετάδοση του ιού σε µεγάλη απόσταση. Αυτός ο τρόπος µετάδοσης καλείται «µετάδοση µέσω αερολυµάτων».


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13789&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote