Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σταϊνμάγερ: Η πανδημία δεν είναι πόλεμος, αλλά δοκιμασία για την ανθρωπιά μας
Σταϊνμάγερ: Η πανδημία δεν είναι πόλεμος, αλλά δοκιμασία για την ανθρωπιά μας Εκτύπωση E-mail
12.04.20

Η πανδημία Covid-19 «δεν είναι πόλεμος» αλλά συνιστά «μια δοκιμασία για την ανθρωπιά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε σπάνιο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Συγκεκριμένα είπε: «Όχι, αυτή η πανδημία δεν είναι πόλεμος. Οι χώρες δεν είναι αντιμέτωπες με άλλες χώρες, οι στρατιώτες με άλλους στρατιώτες. Είναι μια δοκιμασία για την ανθρωπιά μας. Αυτή η κρίση βγάζει το καλύτερο και το χειρότερο στους ανθρώπους. Ας δείξουμε στους άλλους ό,τι καλύτερο έχουμε», προέτρεψε τους συμπολίτες του.


«Και σας παρακαλώ, ας το δείξουμε και στην Ευρώπη», πρόσθεσε επειδή η Γερμανία δεν θα μπορέσει «να βγει από την κρίση ισχυρή και υγιής» αν και οι γείτονές της «δεν γίνουν και εκείνοι επίσης ισχυροί και υγιείς. Εμείς, οι Γερμανοί, δεν καλούμαστε μόνο να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ευρώπη, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε!», επεσήμανε.Αλληλεγγύη θα πρέπει επίσης να επιδείξουν οι Ευρωπαίοι και σε ό,τι αφορά την παραγωγή ενός εμβολίου για την ασθένεια:


«Ας φροντίσουμε, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμμαχίας, ώστε οι φτωχότερες χώρες, που είναι οι πιο ευπρόσβλητες, να έχουν επίσης πρόσβαση» σε αυτό το μελλοντικό εμβόλιο, πρόσθεσε. Ο Σταϊνμάγερ έπλεξε εξάλλου το εγκώμιο τω «αόρατων στυλοβατών» της γερμανικής κοινωνίας, επαινώντας τους υπαλλήλους των σουπερμάρκετ, τους οδηγούς λεωφορείων και φορτηγών, τους αρτοποιούς, τους αγρότες, τους οδοκαθαριστές. «Ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη εκλείψει. Όμως μπορούμε ήδη να πούμε σήμερα ότι ο καθένας από εσάς έχει αλλάξει ριζικά ζωή, ο καθένας από εσάς έσωσε ζωές και σώζει ακόμη περισσότερες καθημερινά», είπε.


www.enikos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13608&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote