Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αρτέμης Σώρρας: Το νερό του Καματερού, η φραπελιά και ο Bill Gates
Αρτέμης Σώρρας: Το νερό του Καματερού, η φραπελιά και ο Bill Gates Εκτύπωση E-mail
28.11.19

Αρτέμης Σώρρας: Το νερό του Καματερού, η φραπελιά και ο Bill Gates - Media Με το νερό του Καματερού και τη φραπελιά συνέκρινε τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια που υποστήριζε ο Αρτέμης Σώρρας ότι διέθετε, ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους, Δημ. Τσάκωνας, καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πως επρόκειτο για «παραμύθι», αφού επί της ουσίας ο ιδρυτής της Ελλήνων Συνέλευσις «δήλωνε ότι διέθετε το συνολικό πλούτο των 13ων πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247.gr, τα όσα είπε στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση δυσανασχέτησαν το ακροατήριο, με αποτέλεσμα ακόμη και την παρέμβαση της προέδρου.

Ο μάρτυρας που ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2012 με τις αιτιάσεις του Αρτ. Σώρρας αφού ο Οργανισμός, μαζί με το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος υπήρξαν οι αποδέκτες της πρότασής του κατηγορούμενου, αναφέρθηκε στη ζημία που ενδεχομένως να είχε προκληθεί, δηλαδή να «τρωθεί η αξιοπιστία του ελληνικού Δημοσίου και κατ’ επέκταση του χρηματοπιστωτικού τομέα, πράγμα που εν μέσω κρίσης θα σήμαινε απόλυτη κατάρρευση».

Όπως εξήγησε, ο Αρτ. Σώρρας και ένας ακόμη κατηγορούμενος υπέγραφαν την πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο πρώτος «κατείχε αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισεκ. δολαρίων, ήταν διατεθειμένος να δανείσει στο δημόσιο με επιτόκιο 0,5% «και ήθελε να συναντηθεί με έναν από τους τρεις παραλήπτες για περαιτέρω συζητήσεις.

Περισσότερα χρήματα από τον Bill Gates

«Ελέγξαμε το ύψος των εντόκων γραμματίων του αμερικανικού δημοσίου που ήταν 1,3 δισεκ. δολάρια, άρα κάποιος δήλωνε ότι κατείχε το 40%. Μετά, ελέγξαμε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, όπου θα έπρεπε να είναι εκεί. Πρώτος ήταν ο Bill Gates με 80 εκατ. δολάρια. Και μόνο με αυτή τη λίστα, προέκυπτε πως αν η πρόταση ήταν αληθινή, τότε διέθετε το συνολικό πλούτο των 13ων πλουσιότερων» ανέφερε ο μάρτυρας και πρόσθεσε:

«Από το 1995 που εργάζομαι, τέτοιες προτάσεις έρχονται παντα. Είναι συγκλονιστικό το πόσες έρχονται. Αποκαλούνται «funny money», δηλαδή της πλάκας. Δεν απαντάμε ποτέ απευθείας, δεν θέλουμε να παράσχουμε το τεκμήριο της αξιοπιστίας σε τέτοιους ανθρώπους, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές. Για αυτό και στην προκείμενη περίπτωση δεν υπήρξε απάντηση».

Παράλληλα, ο Δημ. Τσάκωνας αναφέρθηκε και στις ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία επικοινώνησε και με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Η τελευταία επεσήμανε, όπως είπε, ότι οι τίτλοι που επικαλέστηκε ο Αρτ. Σώρρας, δεν υπήρχαν, ενώ συνιστούσε τις ελληνικές υπηρεσίες που λαμβάνουν τέτοιες επιστολές να μην απαντούν ποτέ, πράγμα που έπραξαν «για να μην δοθεί άλλοθι ή τεκμήριο αξιοπιστίας».

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13345&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 30.11.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote