Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Λυπάται βαθιά» η Κομισιόν για την τραγωδία στη Μόρια
«Λυπάται βαθιά» η Κομισιόν για την τραγωδία στη Μόρια Εκτύπωση E-mail
01.10.19

Μπορει η κατάσταση στο προσφυγικό να είναι άμεση συνέπεια της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, ωστόσο η Κομισιόν συνεχίζει τις διαπιστώσεις σχετικά με τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά νησιά.

 
 

«Η πυρκαγία που ξέσπασε στη Μόρια και που στοίχισε τη ζωή μιας γυναίκας και προκάλεσε τον τραυματισμό του παιδιού της είναι ένα τραγικό γεγονός για το οποίο λυπούμαστε βαθιά» ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, προσθέτοντας ότι οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές τις τελευταίες εβδομάδες εντείνουν την ήδη μεγάλη πίεση στα νησιά, δημιουργώντας «μη βιώσιμες συνθήκες».


 

«Η Επιτροπή παραμένει διαθέσιμη να υποστηρίξει τις ελληνικές αρχές κατεπειγόντως, έτσι ώστε να εφαρμόσουν έκτακτα μέτρα για την αποσυμπίεση της κατάστασης», επισήμανε η ίδια, χαιρετίζοντας τα μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με την «ικανότητα υποδοχής», δεδομένων των αυξημένων προσελεύσεων.


«Αυτά περιλαμβάνουν επιπλέον μεταφορές στην ενδοχώρα με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και χρηματοδότηση από την Ε.Ε., αύξηση της ικανότητας υποδοχής στην ενδοχώρα, καθώς και αύξηση των επιστροφών από τα νησιά, περιλαμβανομένων των εθελοντικών επιστροφών», τόνισε.


Η Μ. Αντρέεβα ανέφερε επίσης ότι ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου  να συζητήσουν  το εν λόγω θέμα, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και την Τουρκία με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Σεχόφερ και της Γαλλίας, Kριστόφ Καστανέρ ώστε να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα και τη συνεργασία με την Τουρκία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.


«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τη βοήθειά μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση της κατάστασης, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες», κατέληξε η Μ. Αντρέεβα.


www.thepressproject.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13223&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote