Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η Κύπρος επιβάλλει συντηρητική ενδυμασία στους μαθητές
Η Κύπρος επιβάλλει συντηρητική ενδυμασία στους μαθητές Εκτύπωση E-mail
03.09.19

Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου πρόκειται να προβεί σε απαγορεύσεις σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση των μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά, θέλοντας να επαναφέρει τη μαθητική στολή που περιλαμβάνει το γκρίζο παντελόνι για τα αγόρια και την γκρίζα φούστα για τα κορίτσια μαζί με πουκάμισο.

Για τα αγόρια θα απαγορευτούν γένι, μούσι, σκουλαρίκια και κοτσίδα. Στα κορίτσια θα απαγορευτούν τα κολάν τα στενά παντελόνια, το μακιγιάζ, οι έντονες ανταύγειες στα μαλλιά, τα μεγάλα βαμμένα νύχια και οι ψεύτικες βλεφαρίδες.


Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου αναμένεται να θέσει τη νέα χρονιά απαγορεύσεις στους μαθητές των σχολείων, σχετικά με τον τρόπο που θα εμφανίζονται στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με τον «Πολίτη» της Κύπρου, η  εμφάνιση των μαθητών/τριών στα σχολεία τονίστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των συσκέψεων από τις δύο πλευρές (Υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτικούς) και συμφωνήθηκε ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μαθητική ιδιότητα των παιδιών και πρέπει να στηρίζεται στην καλαισθησία.


To υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και εκπαιδευτικές οργανώσεις συμφώνησαν στην απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές/τριες στα σχολεία. Δεν θα επιτρέπεται επίσης η χρήση τάμπλετ, έξυπνων ρολογιών, φωτογραφικών μηχανών και μηχανών οπτικογράφησης. Αν και η χρήση έξυπνων συσκευών θα απαγορεύεται εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, εντούτοις οι μαθητές/τριες θα μπορούν να τα μεταφέρουν μαζί τους, αρκεί να τα τοποθετούν σε ειδικά ερμάρια αποθήκευσης κατά την άφιξή τους στο σχολείο και να τα παραλαμβάνουν ύστερα από το τελευταίο κουδούνι.


Τα σχολεία που δεν διαθέτουν ερμάρια αποθήκευσης θα πρέπει να προχωρήσουν στη δημιουργία τους σε συνεργασία με τις σχολικές εφορείες. Ουσιαστικά οι μαθητές/τριες κατά την άφιξή τους στο σχολείο θα έχουν υποχρέωση να τοποθετούν τις έξυπνες συσκευές στα ερμάρια αποθήκευσης απενεργοποιώντας τα, ενώ στην περίπτωση που δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς (π.χ. μαθητής/τρια να κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου κατά τη διάρκεια διδασκαλίας μαθήματος ή το διάλειμμα) ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να κατάσχει το ηλεκτρονικό μέσο και αφού αυτό απενεργοποιηθεί θα παραδίδεται στη γραμματεία του σχολείου και θα επιστρέφεται με τη λήξη των μαθημάτων της ημέρας στους γονείς/κηδεμόνες του μαθητή/τριας.


Σε ό,τι αφορά τις αποβολές, συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:


Aποβολή που επιβάλλεται για πρώτη φορά μέχρι και μια μέρα να είναι με αναστολή.


Το παιδαγωγικό μέτρο της αποβολής να υλοποιείται εντός της περιόδου των επόμενων δέκα εργάσιμων ημερών.


Ουσιαστικά αυτό το οποίο αποφασίστηκε αφορά στην παραμονή του παιδιού στο σπίτι όταν έχει αποβληθεί για δύο ή και περισσότερες μέρες. Ο μαθητής/τριας που έχει αποβληθεί από το σχολείο πέραν των δύο μερών μπορεί ωστόσο να παρευρίσκεται στο σχολείο μετά τη λήξη του ημερήσιου σχολικού προγράμματος και μέχρι τις 15:00 κατά την περίοδο της αποβολής του για την παρακολούθηση ενισχυτικών μαθημάτων που θα παραδίδονται κατά προτεραιότητα σε προαιρετική βάση από εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας ή άλλο προσοντούχο καθηγητή με αγορά υπηρεσιών που θα οριστεί από τη διεύθυνση του σχολείου. Η παρακολούθηση των ενισχυτικών μαθημάτων θα γίνεται μετά από υποβολή σχετικού γραπτού αιτήματος από τους γονείς/κηδεμόνες του μαθητή/τριας αμέσως μετά την ενημέρωσή τους για την αποβολή.


Οι απαγορεύσεις για τους μαθητές:


Για τα αγόρια: Γένι, μούσι, μουστάκι, σκουλαρίκια και… κοτσίδα απαγορεύονται αυστηρώς.


Για τα κορίτσια: Παρελθόν τα κολάν, τα στενά παντελόνια, το μακιγιάζ, οι έντονες ανταύγειες στα μαλλιά, τα μεγάλα βαμμένα νύχια και οι… ψεύτικες βλεφαρίδες (!)


Η στολή:  Απαγορεύεται μαθητής/τρια να προσέλθει στο σχολείο με τζιν ξεθωριασμένο, ξεβαμμένο, σκισμένο ή με… τρύπες. Γενικότερα, η μαθητική στολή περιλαμβάνει το γκρίζο παντελόνι για τα αγόρια και την γκρίζα φούστα για τα κορίτσια μαζί με πουκάμισο.


www.thepressproject.gr


 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=13169&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote