Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Το Ιράν ζητά την αποχώρηση των αμερικάνικων στρατευμάτων από το Ιράκ
Το Ιράν ζητά την αποχώρηση των αμερικάνικων στρατευμάτων από το Ιράκ Εκτύπωση E-mail
08.04.19

Το Ιράν ζητά την αποχώρηση των αμερικάνικων στρατευμάτων από το Ιράκ Tο ιρανικό Κοινοβούλιο υποσχέθηκε να ανταποδώσει την αναμενόμενη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να περιλάβουν τους Φρουρούς της Επανάστασης στον κατάλογό τους των «τρομοκρατικών» οργανώσεων

 

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε τη Βαγδάτη να απαιτήσει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ «το ταχύτερο δυνατό», στη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε στην Τεχεράνη με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αντέλ Άμπντελ Μάχντι.

 

«Πρέπει να αναλάβετε ενέργειες για να διασφαλίσετε πως οι Αμερικανοί θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ιράκ το ταχύτερο δυνατό επειδή παντού όπου (οι Αμερικανοί) έχουν μια διαρκή παρουσία, το να τους αναγκάσει κάποιος στη συνέχει να φύγουν καθίσταται προβληματικό», δήλωσε στη διάρκεια της συνάντησης αυτής χθες Σάββατο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.

 

«Η παρούσα κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο στο Ιράκ (...) δεν είναι επιθυμητά από τους Αμερικανούς που μηχανορραφούν για να τους εκδιώξουν από την πολιτική σκηνή», είπε ακόμη ο Χαμενεΐ.

 

Εξάλλου, το ιρανικό Κοινοβούλιο υποσχέθηκε να ανταποδώσει την αναμενόμενη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να περιλάβουν τους Φρουρούς της Επανάστασης στον κατάλογό τους των «τρομοκρατικών» οργανώσεων.

 

«Έχουμε επεξεργαστεί ένα έκτακτο σχέδιο νόμου και όταν οι Αμερικανοί περιλάβουν τους Φρουρούς στον κατάλογό τους, θα περιλάβουμε τα αμερικανικά στρατεύματα στον κατάλογο των 'τρομοκρατικών οργανώσεων' όπως συνέβη με το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)», δήλωσε ο Χεσματολάχ Φαλαχατπισέχ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και εθνικής ασφαλείας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Isna.

 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα την απόφασή της για τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης (Pasdaran), έναν ιδεολογικό στρατό που δημιουργήθηκε το 1979 με σκοπό να προστατεύσει την Ιρανική Επανάσταση από εξωτερικές και εσωτερικές απειλές. Το πολιτικό και οικονομικό βάρος των Φρουρών είναι σημαντικό στο Ιράν.

 

Η επίλεκτη μονάδα τους, η δύναμη Κοντς, είναι μια εξωτερική μονάδα που υποστηρίζει τις συμμαχικές προς το Ιράν δυνάμεις στην περιοχή, όπως ο στρατός του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ή η Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

 

«Πρέπει να απαντήσουμε» επανέλαβε ο Φαλαχατπισέχ, ενώ δήλωση που υπογράφεται από την πλειοψηφία των βουλευτών αναφέρει πως «οποιαδήποτε επίθεση στην εθνική ασφάλεια και στις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι μια κόκκινη γραμμή».


www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12832&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote