Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιταλία: Προς μηδενική ανάπτυξη οδεύει η χώρα το 2019, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τρία
Ιταλία: Προς μηδενική ανάπτυξη οδεύει η χώρα το 2019, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τρία Εκτύπωση E-mail
01.04.19

Ιταλία: Προς μηδενική ανάπτυξη οδεύει η χώρα το 2019, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τρία - Media Η Ιταλία οδεύει προς μηδενική ανάπτυξη το 2019, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, ο οποίος ωστόσο δεν προβλέπει να καταθέσει διορθωτικό προϋπολογισμό.

 

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικότερη επιβράδυνση της ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη και η Ιταλία το 2019 οδηγείται προς το μηδέν», σχολίασε ο Τρία.

«Η Γερμανία καταγράφει επιβράδυνση και κατά συνέπεια το πιο παραγωγικό κομμάτι της Ιταλίας καταγράφει επίσης επιβράδυνση. Και καθώς η Ιταλία εδώ και χρόνια καταγράφει ανάπτυξη μία μονάδα λιγότερη σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οδηγούμαστε προς το μηδέν», συνέχισε ο Ιταλός υπουργός.

 

 

 

«Κανείς δεν μας ζητεί διορθωτική νομοθεσία, οπότε το αποκλείω», υπογράμμισε.

 

Μέχρι στιγμής η ιταλική κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν η ακροδεξιά Λέγκα και το λαϊκιστικό Κίνημα των 5 Αστέρων, προέβλεπε ανάπτυξη 1% για φέτος.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμούν ότι η αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ θα φτάσει το 2019 το 0,6%, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εκτιμά στο 0,2%.

Η μεγαλύτερη εργοδοτική ένωση της Ιταλίας, η Confindustria, είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι προβλέπει τελμάτωση της ανάπτυξης της χώρας για το 2019 και αύξηση μόλις το 0,4% το 2020.

 

 

www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12819&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 01.04.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote