Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους έπεσε
Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους έπεσε Εκτύπωση E-mail
24.03.19

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους έπεσε Το αυτοαποκαλούμενο "χαλιφάτο" της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εξουδετερώθηκε πλήρως μετά την κατάκτηση και του τελευταίου εδάφους που ήλεγχαν οι τζιχαντιστές στη Συρία από μια αραβοκουρδική δύναμη υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η δύναμη αυτή.

"Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δηλώνουν την πλήρη εξουδετέρωση του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου και την εδαφική ήττα κατά 100% του ΙΚ", δήλωσε ο Μουσταφά Μπαλί, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

«Σε αυτή τη μοναδική μέρα, τιμούμε τους χιλιάδες μάρτυρες των οποίων οι προσπάθειες κατέστησαν δυνατή τη νίκη», προσθέτει.


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση στο τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών το Φεβρουάριο αλλά αναγκάστηκαν να επιβραδύνουν την επίθεση για την προστασία δεκάδων χιλιάδων πολιτών που εγκατέλειπαν τον θύλακα ανάμεσα στους οποίους ήταν και οικογένειες των τζιχαντιστών.

Την Πέμπτη, ο Μπαλί δήλωσε ότι η δύναμη εξακολουθεί να αναζητά για μαχητές κρυμμένους στην Μπαγκούζ.


Αφού ανέβηκε στην εξουσία το 2014, το Ισλαμικό Κράτος έφτασε στο σημείο να ελέγχει μία περιοχή σε Ιράκ και Συρία έκτασης όσο περίπου το Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα τα εδάφη αυτά όμως ανακτήθηκαν μετά από πολύμηνες αιματηρές συγκρούσεις.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις επανέκτησαν την de facto πρωτεύουσα Ράκκα τον Οκτώβριο του 2017 και ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ Haider al-Abadi δήλωσε νίκη επί του ISIS στο Ιράκ τον Δεκέμβριο του 2017 μετά από έναν οδυνηρό τριετή αγώνα.


Η περιοχή Μπαγούζ βρίσκεται στον ποταμό Ευφράτη στην πλούσια σε πηγές ενέργειες ανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Ήταν το τελευταίο σημαντικό έδαφος που παρέμενε υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο επί σειρά ετών ήλεγχε σημαντικά εδάφη των δύο χωρών.


www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12801&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote