Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χριστούγεννα στη Μεσόγειο θάλασσα για εκατοντάδες μετανάστες
Χριστούγεννα στη Μεσόγειο θάλασσα για εκατοντάδες μετανάστες Εκτύπωση E-mail
23.12.18

μετανάστες σε πλοίο Ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν ή δεν απάντησαν στην έκκληση που υπήρξε προκειμένου να δεχθούν στο έδαφός τους ένα πλοίο στο οποίο επιβαίνουν εκατοντάδες μετανάστες. Αντίθετα, η Μαδρίτη δέχθηκε να εισέλθει στα δικά της χωρικά ύδατα κι έτσι το πλοίο κινείται στη Μεσόγειο με προορισμό πλέον την Ισπανία.

 

Ωστόσο, οι μετανάστες θα περάσουν τα Χριστούγεννα στη θάλασσα, καθώς η διαδρομή προς την Ισπανία αναμένεται να διαρκέσει το λιγότερο πέντε-έξι ημέρες.

μετανάστες σε πλοίο
ΑP Photo

 

Οι 311 μετανάστες (μεταξύ αυτών γυναίκες και μωρά) που επιβαίνουν στο πλοίο διασώθηκαν την Παρασκευή στη Μεσόγειο από την ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Proactiva Open Arms. Σύμφωνα με τη Μαδρίτη, Λιβύη, Γαλλία και Τυνησία δεν απάντησαν στο αίτημα της ΜΚΟ να αποβιβαστούν εκεί οι μετανάστες.

 

Αρνητική ήταν η απάντηση της Μάλτας που ωστόσο δέχθηκε να αποβιβαστεί μια γυναίκα με το βρέφος της, που είχε γεννηθεί μόλις πριν από τρεις ημέρες στις ακτές της Λιβύης.

 

Από την πλευρά της Ρώμης, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά την ακροδεξιά ρητορική του και συμπεριφορά: Ανάρτησε, στον λογαριασμό του στο twitter, ότι «τα ιταλικά λιμάνια είναι κλειστά!».

 

 

Μάλιστα, υπήρξε απάντηση στο Σαλβίνι από τον ιδρυτή της Open Arms, Όσκαρ Καμπς, ο οποίος μέσω Twitter είπε στον Ιταλό πολιτικό ότι «η ρητορική σας και τα μηνύματά σας κάποια στιγμή θα λάβουν τέλος, όπως όλα στη ζωή. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι σε πολλές δεκαετίες, οι απόγονοί σας θα ντρέπονται με όσα κάνετε και λέτε».

 

 

«Τώρα, δέχομαι κατάρες» από την ισπανική ΜΚΟ, ανάρτησε στη συνέχεια ο Σαλβίνι, ο οποίος -με απόλυτο τρόπο- υποστήριξε ότι οι Ιταλοί πολίτες τον ψήφισαν για να «υπερασπιστεί» τα σύνορα της χώρας και να σταματήσει τις «επιχειρήσεις» παράνομης μετανάστευσης.

 

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12630&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 23.12.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote