Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Με το ΜέΡΑ25 και τον Βαρουφάκη η Σακοράφα στις ευρωεκλογές
Με το ΜέΡΑ25 και τον Βαρουφάκη η Σακοράφα στις ευρωεκλογές Εκτύπωση E-mail
20.12.18

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 εντάσσεται η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, όπως ανακοινώθηκε από τον γραμματέα του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Συμμαχώ στην προσπάθεια για ένα πανευρωπαϊκό προοδευτικό κίνημα, για να αλλάξουμε την Ευρώπη» δήλωσε η ίδια, ενώ ο συνιδρυτής του DiEM25 την καλωσόρισε ως «πιο πρόσφατα εκλεγμένο μέλος της ΠΓ του ΜέΡΑ25», τονίζοντας ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα «επιλεχθεί δημοκρατικά – μέσα από τις πάγιες εσωτερικές εκλογές» του κόμματος.

 

 

 

Με το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 θα κατέλθει στις επικείμενες ευρωεκλογές η ανεξάρτητης ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα, συντασσόμενη με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη «για ένα μέτωπο ευρωπαϊκής ρεαλιστικής ανυπακοής».

 

 

 


 

 

 

 

 

 

«Πριν από πέντε χρόνια ζήτησα να με εμπιστευτείτε με σύνθημα “Ψηφίζουμε για την Ελλάδα, ψηφίζουμε για μια άλλη Ευρώπη”. Το υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις, σεβόμενη την εντολή σας και τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής στη δήλωσή της.

 

 

 


 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την ίδια, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που την ήθελαν να τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος, καθώς όπως δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης «αυτό θα αποφασιστεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες».

 


Διαβάστε τη δήλωση της Σ. Σακοράφα:
 
 
Πριν από πέντε χρόνια ζήτησα να με εμπιστευτείτε με σύνθημα “Ψηφίζουμε για την Ελλάδα, ψηφίζουμε για μια άλλη Ευρώπη”. Το υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις, σεβόμενη την εντολή σας και τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις.

 
Παραμένοντας σταθερή στις ίδιες θέσεις, συνεχίζω με το ΜέΡΑ25 για ένα μέτωπο ευρωπαϊκής ρεαλιστικής ανυπακοής.

 
Συνεχίζω, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για την Ευρώπη που θέλουμε.

 
Συμμαχώ στην προσπάθεια για ένα πανευρωπαϊκό προοδευτικό κίνημα, για να αλλάξουμε την Ευρώπη.
 

 
Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γ. Βαρουφάκη κατά την παρουσίαση της Σ. Σακοράφα:

 
 
Το 2018 σημαδεύτηκε με την προσπάθεια του Μνημονιακού Τόξου να περάσει το Οργουελιανής έμπνευσης αφήγημα περί εξόδου της χώρας μας από τα Μνημόνια.

 
Ήταν μέρος της συνολικής προσπάθειας, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, να αποδείξουν ότι οι «ενήλικες» της Ευρώπης ξέρουν τι κάνουν – και πως η υπακοή σε αυτούς είναι μονόδρομος.

 
Μέρα με την μέρα, όμως, αποδεικνύεται πως δεν γνωρίζουν τι ποιούν. Μέρα με την μέρα, οι πολίτες στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη τους γυρνούν την πλάτη, πεπεισμένοι ότι η πορεία που ακολουθείται τους γονατίζει, ιδίως εδώ στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης – στην Ελλάδα της Χρεοδουλοπαροικίας και των νέων που φεύγουν.

 
Κυρίες και κύριοι,

 
Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα είναι η αίσθηση των πολιτών ότι δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτή την πορεία που τους γονατίζει.

 
Η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη είναι ο συνδυασμός: (Α) Των αποτυχημένων πολιτικών λιτότητας, που πρώτα δοκιμάστηκαν εδώ ρημάζοντας την Ελλάδα, και (Β) Των ξενοφοβικών ακροδεξιών τεράτων που αυτές οι πολιτικές λιτότητας γέννησαν σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο υπό την μορφή νέων φασιστικών κομμάτων αλλά και υπό την μορφή της ακροδεξιάς στροφής κεντροδεξιών κομμάτων όπως η ΝΔ.

 
Το 2019, εκλογική χρονιά, η ίδια ολιγαρχία θα δώσει μάχη για να παγιωθεί, να μονιμοποιηθεί, το 4ο Μνημόνιο στην Ελλάδα. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, θα δώσει μάχη για να αποτραπούν οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες στην ευρωζώνη παγιώνοντας έτσι τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας που ενισχύουν την αντιευρωπαϊκή ρατσιστική δεξιά.

 
Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα που, έχοντας εξ αρχής προβλέψει αυτές τις εξελίξεις, δίνει την ίδια βαρύτητα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις:

 
Στις Εθνικές εκλογές, όπου θα παλέψουμε για τον τερματισμό της Χρεοδουλοπαροικίας που γεννά την Ερημοποίηση της Ελλάδας.

 
Και στις ευρωεκλογές, για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΟΙΞΗ που απαιτείται έτσι ώστε η Ευρώπη να πάψει να αποδομείται πνίγοντας τους έλληνες στην αναξιοπρέπεια.

 
Το 2019 το ΜέΡΑ25 θα δώσει το παρόν τόσο στις εθνικές όσο και στις ευρωεκλογές. Είμαστε το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που έχει καταθέσει λεπτομερές εκλογικό πρόγραμμα για το τι πρέπει να γίνει στην χώρας μας. Κι είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει λεπτομερές πανευρωπαϊκό πρόγραμμα – την ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – με το οποίο το ΜέΡΑ25 και τα αδελφά του κόμματα θα κατέβουν υπό την ομπρέλα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ.

 
Ήδη τα κλιμάκια του ΜέΡΑ25 και η Πολιτική Γραμματεία οργώνουν την χώρα στήνοντας τις οργανώσεις μας, ενισχύοντάς της μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες εκπόνησης πολιτικών και στελέχωσης των συνδυασμών. Προχτές είμασταν στην Πάτρα, την περασμένη εβδομάδα στην Λάρισα – το ΜέΡΑ25 θα βρεθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όπως γνωρίζετε, ως Γραμματέας του Κόμματος θα ηγηθώ των ψηφοδελτίων μας για τις εθνικές εκλογές ενώ, παράλληλα, θα ηγηθώ του ευρωψηφοδελτίου του αδελφού μας κόμματος στην Γερμανία – μια κίνηση μεγάλης συμβολικής αξίας που σηματοδοτεί ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Βορρά-Νότου, γερμανικού-ελληνικού λαού αλλά σύγκρουση μεταξύ προοδευτικών ευρωπαϊστών και αυταρχικών, αντιδημοκρατικών, ολιγαρχικών δυνάμεων.

 
Όσο για το ευρωψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα, θα είναι ισχυρό, θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας πανευρωπαϊκά λίστας της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, θα υποστηρίζει το συνεκτικό πανευρωπαϊκό της πρόγραμμα και, βεβαίως, θα επιλεχθεί δημοκρατικά – μέσα από τις πάγιες εσωτερικές εκλογές του ΜέΡΑ25.

 
Μαζί με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας από αύριο το πρωί, κάθε μέρα, κάθε ώρα, έως τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές θα οργώσουμε την χώρα δίνοντας την προοπτική που λείπει και η οποία αναδύεται μέσα από το πρόγραμμά μας, τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό.

Και τώρα, με χαρά και τιμή, θα δώσω τον λόγο στο πιο πρόσφατα εκλεγμένο μέλος της ΠΓ του ΜέΡΑ25, την ευρωβουλευτή και εδώ και χρόνια συνοδοιπόρο Σοφία Σακοράφα.
 
 
www.thepressproject.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12625&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 20.12.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote