Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ερντογάν: Λόγω Κύπρου αναπτύξαμε αμυντική βιομηχανία
Ερντογάν: Λόγω Κύπρου αναπτύξαμε αμυντική βιομηχανία Εκτύπωση E-mail
13.12.18

Ταγίπ Ερντογάν Στον «κακό γείτονα», εννοώντας την Κύπρο, απέδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την δημιουργία της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

 

Μιλώντας στη σύνοδο για την αμυντική βιομηχανία, όπου ανακοίνωσε και νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων της Συρίας, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία κατασκεύασε την αμυντική της βιομηχανία λόγω της Κύπρου. Όπως είπε: «ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτες».

Όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, στην ομιλία του είπε ότι οι χώρες που δεν είναι ισχυρές στην αμυντική τεχνολογία δεν μπορούν να αντικρύσουν το μέλλον τους με ασφάλεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα εργαστούν ώστε να υλοποιηθεί το όραμα για μια Τουρκία με παγκόσμια ισχύ


Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως πριν 15 χρόνια που είχαν αναλάβει την εξουσία δεν υπήρχε αυτή η παρούσα δομή δυστυχώς. Ανέφερε πως αν παρέμεναν στο ίδιο σημείο σήμερα δεν θα μπορούσαν να κάνουν την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στη Συρία ούτε την επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη επίσης στην Συρια.

«Αυτές τις επιχειρήσεις τις πραγματοποιήσαμε με τις δικές μας δυνατότητες», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας μάλιστα πως αν περίμεναν από τη Δύση, καμιά βοήθεια δεν θα ερχόταν. «Πάντοτε μας έλεγαν το κογκρέσο δεν δίνει άδεια», ανέφερε και τους έδειχναν την πόρτα εξόδου. «Αυτό το ζήσαμε και με την Κύπρο. Μετά την Κύπρο κερδίσαμε τον ASELSAN (τουρκική αμυντική βιομηχανία Τουρκίας). Ο κακός γείτονας μας έκανε να τον αποκτήσουμε. Πλέον ξεκινήσαμε εξαγωγές», ανέφερε.


Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης το όνομα του νέου ελικοπτέρου που κατασκεύασε η Τουρκία T625 γενικών καθηκόντων: Γκιοκμπεϊ (Κύριος Ουρανός στα ελληνικά).

Τέλος, είπε ότι έδωσε εντολή να μην εισάγεται κανένα υλικό από το εξωτερικό εάν δεν είναι επείγουσα ανάγκη, προσθέτοντας ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι να φτάσουν στο σημείο που να μπορούν να καλύπτουν μόνοι τους όλες τις ανάγκες τους στην αμυντική βιομηχανία.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12613&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote