Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι ΗΠΑ στέλνουν τα σκουπίδια τους σε φτωχές χώρες της Ασίας
Οι ΗΠΑ στέλνουν τα σκουπίδια τους σε φτωχές χώρες της Ασίας Εκτύπωση E-mail
11.10.18

Οι εξαγωγές πλαστικών απορριμμάτων από τις ΗΠΑ σε φτωχές χώρες της Ασίας και συγκεκριμένα σε Βιετνάμ, Μαλαισία και Ταϋλάνδη έχουν εκτοξευθεί στο πρώτο μισό του 2018

Όπως αναφέρει το ερευνητικό τμήμα της Greenpeace, Unearthed και δημοσιεύει ο Guardian, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 σχεδόν η μισή ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων που εξήγαγαν οι ΗΠΑ για ανακύκλωση κατέληξε στην Ταϋλάνδη, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ. Αντίθετα, πέρσι οι ΗΠΑ έστειλαν περισσότερο από το 70% του συνολικού όγκου στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Η απαγόρευση όμως από τις δύο τελευταίες χώρες στις εισαγωγές απορριμάτων έχει οδηγήσει τις δυτικές χώρες να ψάχνουν άλλες περιοχές για να τα ξεφορτώνουν. Σύμφωνα με την Greenpeace, αυτό το πληρώνουν αναπτυσσόμενες χώρες, όπου είναι εξαιρετικά χαλαρή η νομοθεσία και δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για επεξεργασία των απορριμάτων με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.Η αύξηση του όγκου των απορριμάτων οδηγεί σταδιακά τις χώρες που τα δέχονται να αντιδράσουν. Η Ταϋλάνδη εξετάσει απαγώρευση των εισαγωγών πλαστικών απορριμάτων, ενώ η Μαλαισία έχει ήδη απαογρεύσει συγκεκριμένους τύπους.

«Ο μέσος άνθρωπος όταν πετάει ένα σκουπίδι σε κάδο ανακύκλωσης πιστεύει ότι όντως ανακυκλώνεται, όχι ότι πηγαίνει σε μια χώρα του τρίτου κόσμου για να ταφεί ή να καταστραφεί» τονίζει ο ερευνητής της Greenpeace, Τζον Χόκεβαρ, που προσθέτει ότι οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες εκμεταλλεύονται τη χαλαρή νομοθεσία και τα προβλήματα αυτών των χωρών.


www.thepressproject

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12502&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote