Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απαράδεκτο δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας για τα θύματα στο Μάτι
Απαράδεκτο δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας για τα θύματα στο Μάτι Εκτύπωση E-mail
29.07.18

Την ώρα που σύσσωμος ο Τουρκικός τύπος με εκτενή του δημοσιεύματα δείχνει την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, η Γενί Ακίτ, με προκλητικό δημοσίευμα της δεν συμμερίζεται το κοινό αίσθημα συμπαράστασης στην γείτονα χώρα, καθώς όπως αναφέρει λόγω της εχθρότητας που νιώθει η Ελλάδα για την Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι.

«Λόγω της εχθρότητας που αισθάνεται η Ελλάδα για Τουρκία πέθαναν δεκάδες άνθρωποι», τιτλοφορείται το άρθρο της εθνικιστικής εφημερίδας Γενί Ακίτ.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, η Τουρκία ήθελε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα και να μην την αφήσει μόνη της στην πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της γείτονος, αλλά οι ελληνικές αρχές απορρίπτοντας την πρόταση της Τουρκίας, έγιναν η αιτία να χαθούν δεκάδες ζωές. Αυτή η κίνηση προκάλεσε –όπως αναφέρει- την αντίδραση του ελληνικού λαού και σχολιάστηκε ως «ένδειξη έχθρας κατά της Τουρκίας από την γείτονα κυβέρνηση».

Στην Τουρκία ήταν έτοιμα 5 αεροσκάφη και 24 ελικόπτερα για να πάνε να προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα, έτοιμες ήταν και τα συνεργεία διάσωσης της χώρας, αλλά η Ελλάδα απέρριψε τη βοήθεια της Τουρκίας, η Ε.Ε. ακόμη δεν έστειλε βοήθεια και έτσι την πρώτη βοήθεια την πήρε από τους Κύπριους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η  συγκεκριμένη  εφημερίδα, πάντα  θέλει να διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες Τουρκικές και να δείχνει την εχθρότητά της απέναντι στην Ελλάδα και σε όλους τους «εχθρούς» της Τουρκίας.


www.koutipandoras.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12373&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote