Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αυστριακός ΥΠΕΞ: Να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα
Αυστριακός ΥΠΕΞ: Να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
26.12.15

Αυστριακός ΥΠΕΞ: Να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην ΕλλάδαΣε συνέντευξη του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς στην εφημερίδα «Εστεραϊχ» τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα.

«Από μόνες τους δεν θα σταματήσουν οι προσφυγικές ροές και γι αυτό πρέπει αφενός να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα "σωστά" και αφετέρου να ενισχύσουμε την προσφυγική βοήθεια επί τόπου» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την άποψή του, πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να έρχονται λιγότεροι άνθρωποι στην Ευρώπη, ενώ είναι τελείως σαφές ότι η Γερμανία, η Σουηδία και η Αυστρία δεν μπορούν να δεχθούν το 2016 και πάλι τόσο πολλούς ανθρώπους, αλλά το 2016 χρειάζεται να υπάρξει μία ενιαία ευρωπαϊκή λύση, διαφορετικά ολοένα και περισσότερες χώρες-μέλη της ΕΕ θα καταφεύγουν σε μεμονωμένες λύσεις, και αυτό δεν θα ήταν καλό. Ο ίδιος εκτιμά ότι η βάση για ένα «Χώρο του Σένγκεν» που θα συνεχίσει να λειτουργεί, θα ήταν η ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, κάτι που η Ευρώπη έχει παραμελήσει επί μακρόν και δεν μπορεί να συνεχίσει να το δέχεται περαιτέρω το 2016.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς (του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος) σε δηλώσεις του πριν το τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών είχε ταχθεί υπέρ της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εθνική κυριαρχία για το θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική απέναντι στην Ελλάδα.

Εχει πλήρη κατανόηση πως η Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει μόνη της (ΣΣ τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων), ωστόσο δεν έχει "καμία κατανόηση για το ό, τι η Ελλάδα δεν αφήνει να βοηθηθεί", είχε τονίσει ο Κουρτς, παρατηρώντας πως η συμφωνία για ένα σχέδιο προστασίας των εξωτερικών συνόρων αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στο ότι "η ΕΕ θα έχει περισσότερες δυνατότητες να ορίζει στους Έλληνες ότι θα πρέπει να δέχονται να βοηθηθούν».

Στη συνέντευξή του στην «Έστεραϊχ», ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει η απεριόριστη δυνατότητα υποδοχής προσφύγων, γι αυτό είναι απαραίτητο ένα ανώτερο όριο, το οποίο δεν πρέπει κάποιος να καθορίσει ιδεολογικά αλλά είναι μία αναγκαιότητα, και ο καθορισμός του δεν είναι υπόθεση μόνον του υπουργού Εξωτερικών, πάντως η Αυστρία δεν είναι σε θέση να υποδεχθεί πάλι τόσους πολλούς ανθρώπους.

www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: https://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10092&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote