Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή την ανακεφαλαιοποίηση
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή την ανακεφαλαιοποίηση Εκτύπωση E-mail
25.11.15

Φώφη Γεννηματά, Θανάσης Θεοχαρόπουλος Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών επισήμανε ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα «που πρέπει να απαντηθούν» και προανήγγειλε πρωτοβουλίες εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη διερεύνηση των ευθυνών που ίσως προκύψουν.

Με νέα δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ­­–και μάλιστα εξ αριστερών­­– συνεχίζει την αντιπολιτευτική δράση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη, εστιάζοντας χθες στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η Φώφη Γεννηματά είχε συνάντηση για το επίμαχο θέμα με τον πρόεδρο, Γιώργο Μιχελή, και τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σε δηλώσεις της αμέσως μετά κατηγόρησε το μέγαρο Μαξίμου για λογική ξεπουλήματος του τραπεζικού συστήματος «έναντι πινακίου φακής».

«Η κυβέρνηση παραδόθηκε για άλλη μια φορά στην τρόικα που έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τους όρους και τη διαδικασία, τα οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση προκειμένου στο και πέντε να σώσει τις καταθέσεις των πολιτών.

Διαδικασία που οδήγησε σε τρομακτικές απώλειες για το Δημόσιο, τους Ελληνες φορολογούμενους, μικρούς και μεσαίους μετόχους και τα ασφαλιστικά ταμεία», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε δε ότι εγείρονται σοβαρά ερωτήματα «που πρέπει να απαντηθούν» και προανήγγειλε πρωτοβουλίες εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη διερεύνηση των ευθυνών που ίσως προκύψουν.

Στο κοινό σχήμα ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ επιμένουν στη γραμμή της σκληρής στάσης έναντι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., εκτιμώντας ότι έτσι μπορούν να αποκτήσουν και πάλι ζωτικό χώρο, επωφελούμενοι παράλληλα και από το κλίμα βαθιάς εσωστρέφειας στη Ν.Δ., με έμφαση στη δεξαμενή του κέντρου.

Πιστεύουν επιπροσθέτως ότι μπορούν να κερδίσουν πόντους και μεγαλύτερο ακροατήριο από μια έντονα αντιπολιτευτική τακτική, επιταχύνοντας τη φθορά της κυβέρνησης, με σαφή όμως και καλά επεξεργασμένο προγραμματικό λόγο, έστω κι αν τη γενική κατεύθυνση της χώρας μέσω του τρίτου μνημονίου την ενέκριναν το καλοκαίρι στη Βουλή.

Ειδικότερα, για τα μείζονα ζητήματα, στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί προετοιμασμένο και με εφαρμόσιμες προτάσεις πραγματοποιείται σήμερα, με διοργανωτή το ΙΣΤΑΜΕ, ημερίδα για το ασφαλιστικό (ξενοδοχείο Τιτάνια, από τις 2 ώς τις 7 το απόγευμα), όπου θα τοποθετηθεί η Φώφη Γεννηματά.

Η ημερίδα έχει τίτλο «Βιώσιμες αλλαγές για αξιοπρεπείς συντάξεις» και θα λάβουν τον λόγο οι Βασίλης Ντούσας (εκπρόσωπος του Ιδρύµατος για τις Ευρωπαϊκές Προοδευτικές Πολιτικές), Ξενοφών Κοντιάδης, Γιώργος Κουτρουµάνης, Δημήτρης Μπούρλος, Μιλτιάδης Νεκτάριος και Σάββας Ρομπόλης. Τη σύνοψη των συµπερασµάτων θα αναλάβει ο Κώστας Σκανδαλίδης.



www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9992&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote