Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πόλη-φάντασμα μέχρι την Τετάρτη οι Βρυξέλλες
Πόλη-φάντασμα μέχρι την Τετάρτη οι Βρυξέλλες Εκτύπωση E-mail
24.11.15

Πόλη-φάντασμα μέχρι την Τετάρτη οι Βρυξέλλες  Πόλη-φάντασμα θα παραμείνουν για τουλάχιστον δύο ακόμα ημέρες οι Βρυξέλλες, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας το μετρό αλλά και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη.

Ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι το Βέλγιο θα παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για την τρομοκρατία ενώ το ζήτημα θα επανεξεταστεί την επόμενη Δευτέρα. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την κατανόησή του» ανέφερε ο κ. Μισέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η σκιά της τρομοκρατίας συνεχίζει να πλανάται πάνω από την βελγική πρωτεύουσα, με τις αρχές να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν οι πολίτες.

Το αίσθημα φόβου εντάθηκε ακόμα περισσότερο σήμερα, όταν Βέλγος δικαστής ανακοίνωσε ότι έχουν ασκηθεί διώξεις για συμμετοχή στις επιθέσεις του Παρισιού εναντίον ενός από τους συλληφθέντες της Κυριακής.

Ο ύποπτος συνελήφθη μαζί με άλλα 15 άτομα την Κυριακή αλλά ήταν ο μοναδικός εναντίον του οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες. «Ένας δικαστής που ειδικεύεται σε υποθέσεις τρομοκρατίας απήγγειλε κατηγορίες εναντίον ενός άντρα που συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων χτες το βράδυ. Κατηγορείται με συμμετοχή σε δράσεις μιας τρομοκρατικής ομάδας και για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού» αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Πόλη-φάντασμα μέχρι την Τετάρτη οι Βρυξέλλες

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε τρένα

Τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα θα πρέπει να προσέρχονται στους σταθμούς οι επιβάτες των τρένων υψηλής ταχύτητας, τα οποία αναχωρούν από τους σταθμούς των Βρυξελλών και της Αμβέρσας. «Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι θα υποβληθείτε σε ελέγχους στοιχείων και αποσκευών πριν από την αναχώρηση από τους σταθμούς Bruxelles-Midi και Anvers-Central» επισήμανε η βελγική σιδηροδρομική εταιρεία SNCB στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, απευθύνοντας έκκληση στους επιβάτες των Thalys, των TGV και των διεθνών αμαξοστοιχιών ICE με κατεύθυνση προς τη Γερμανία που διέρχονται από το Βέλγιο.

Σε μια αντίστοιχη ανακοίνωση προχώρησαν και οι υπεύθυνοι των τρένων Thalys, που αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Nord του Παρισιού. «Λόγω των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας, η διαδικασία της επιβίβασης ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο. Παρακαλούμε να προσέρχεστε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την αναχώρησή σας» σημείωσε η εταιρεία Thalys στο Twitter.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9986&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 24.11.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote