Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι ΗΠΑ ανησυχούν
Οι ΗΠΑ ανησυχούν Εκτύπωση E-mail
27.12.07
Την ανησυχία του για τον κίνδυνο κλιμάκωσης έπειτα από τις επανειλημμένες τουρκικές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ κατά των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ εξέφρασε ο Λευκός Οίκος.

«Έχουμε επισημάνει σαφώς στην τουρκική κυβέρνηση πως όσα θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε μία κλιμάκωση, ή στην απώλεια αμάχων, μας ανησυχούν», τόνισε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Σκοτ Στάνζελ, επί του αεροσκάφους του προέδρου Αιρ Φορς Ουάν, με το οποίο μεταβαίνει ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους στο ράντσο του στο Κρόφορντ του Τέξας για τις πρωτοχρονιάτικες διακοπές.

«Το ΡΚΚ είναι μία τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μία οργάνωση που αποτελεί αποσταθεροποιητική δύναμη στο Ιράκ» υπενθύμισε ωστόσο ο Στάνζελ.

«Οι Ιρακινοί δεν θέλουν τρομοκράτες στη χώρα τους κι εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το Ιράκ και την Τουρκία στο θέμα αυτό», πρόσθεσε.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Ο τουρκικός στρατός δήλωσε ότι οι επιθέσεις εναντίον των ανταρτών του εκτός νόμου αυτονομιστικού Εργατικού Κόμματος του Κoυρδιστάν (PKK) μέσα στην Τουρκία και πέρα από τα σύνορα με το βόρειο Ιράκ θα συνεχιστούν.

"Μαχητικά αεροσκάφη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έπληξαν με επιτυχία στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης τις πρώτες ώρες της 26ης Δεκεμβρίου", ανέφερε το Γενικό Επιτελείο, προσθέτοντας πως επλήγησαν οκτώ κρησφύγετα και σπηλιές του PKK στην κοιλάδα Ζαπ.

Ο Τζάμπαρ Γιάουαρ, εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας Πεσμεργκά της κουρδικής ημι-αυτόνομιης περιοχής του Ιράκ, δήλωσε πως η επίθεση ενανίον ορεινής συνοριακής περιοχής της επαρχίας Ντοχούκ κράτησε περίπου μία ώρα, αλλά δεν προκάλεσε θύματα.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, έξι μέλη του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με στρατιώτες στην τουρκική συνοριακή επαρχία Σιρνάκ, δήλωσε ο στρατός.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=998&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote