Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Στρατολόγηση τζιχαντιστών στο Γκουαντάναμο»
«Στρατολόγηση τζιχαντιστών στο Γκουαντάναμο» Εκτύπωση E-mail
20.11.15

Μπαράκ ΟμπάμαΣε εργαλείο στρατολόγησης των τζιχαντιστών έχει μετατραπεί το Γκουαντάναμο, σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μετέχει στην ετήσια σύνοδο κορυφής του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στη Μανίλα.

Σε σημερινές του δηλώσεις σημείωσε ότι θα μπορούσε να κλείσει την αμερικανική αυτή φυλακή στην Κούβα εγγυώμενος παράλληλα την ασφάλεια των Αμερικανών, αλλά όπως αναγνώρισε θα αντιμετωπίσει πιθανώς σκληρή αντίσταση από το Κογκρέσο.

«Η φυλακή αυτή έχει μετατραπεί σε εργαλείο στρατολόγησης για οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι», είπε.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως δεν μπορεί να εξαλειφθεί το «Ισλαμικό Κράτος» μέχρι να υπάρξει μια πολιτική λύση στη Συρία, το οποίο μπορεί να χρειαστεί κάποιον χρόνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι μια τέτοια λύση δεν είναι δυνατή αν ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ παραμείνει στην εξουσία.

Συγκεκριμένα, απορρίπτοντας τις προτάσεις ηγετών της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τις οποίες ο Άσαντ θα μπορούσε να μετάσχει σε μελλοντικές εκλογές στη Συρία, σημείωσε:

«Δεν μπορώ να φανταστώ μια κατάσταση κατά την οποία θα μπορούμε να δώσουμε ένα τέλος στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, με τον Άσαντ να παραμένει στην εξουσία».

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9970&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote