Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ελληνας αξιωματούχος στο Reuters:Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Αμπαούντ ήταν ποτέ στην Ελλάδα
Ελληνας αξιωματούχος στο Reuters:Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Αμπαούντ ήταν ποτέ στην Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
20.11.15

Ελληνας αξιωματούχος στο Reuters: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Αμπαούντ ήταν ποτέ στην Ελλάδα Η Ελλάδα δεν έχει κανένα στοιχείο που να συνηγορεί στο γεγονός ότι ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμντελχαμίντ Αμπαούντ ήταν ποτέ στη χώρα, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, τίποτα δεν έχει βρεθεί που να δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ποτέ στην Ελλάδα» ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του. Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρντ Καζενέβ ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μη Ευρωπαϊκής χώρας είχε ενημερώσει πως ο τζιχαντιστής ήταν στην Ελλάδα.

«Δεν ήταν παρά μόνο στις 16 Νοεμβρίου, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, όταν μια υπηρεσία πληροφοριών εκτός Ευρώπης, μας ειδοποίησε ότι είχε γνώση για παρουσία του (Αμπαούντ) στην Ελλάδα. Η συνεργασία στον αντιτρομοκρατικό αγώνα είναι ζωτικής σημασίας... Γι’ αυτό το λόγο ζήτησα την έκτακτη σύγκληση του ευρωπαϊκού συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, αύριο στις Βρυξέλλες, ώστε όλα τα θέματα να θιγούν σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο» ανέφερε ο Καζνέβ.

Ο Έλληνας αξιωματούχος τόνισε ότι οι γαλλικές αρχές ουδέποτε είχαν ενημερώσει επίσημα τη χώρα πως είχαν στη διάθεσή τους πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Αμπαούντ κυκλοφορούσε στη χώρα μας. Τον περασμένο Ιανουάριο, η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για συμμετοχή σε αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση εναντίον της βελγικής αστυνομίας. Δύο από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα ενώ ο τρίτος, ο 33χρονος Αλγερινός Ομάρ Νταμάς εκδόθηκε στο Βέλγιο.

Αλλά η ελληνική αστυνομία τονίζει ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να συνδέουν τον Νταμάς με τον Αμπαούντ. Μάλιστα, τονίζουν ότι το κινητό τηλέφωνο που εντοπίστηκε στο αθηναϊκό διαμέρισμα επίσης δεν αποδείχτηκε να έχει καμία σχέση με τον «αρχιτέκτονα» των επιθέσεων στο Παρίσι.

«Ο άντρας που συνελήφθη δεν είχε καμία σχέση με τον Αμπαούντ» δήλωσε αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εσωτερικών. Ο ίδιος αξιωματούχος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι οι αρχές αντιπαρέβαλλαν τις φωνές που ακούγονται στα ηχητικά μηνύματα του κινητού με ακουόγραμμα της φωνής του Αμπαούντ αλλά δεν ταίριαζαν.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9969&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote