Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Όλος ο διάλογος Τσίπρα-Σακελλαρίδη που οδήγησε στην «παραίτηση»
Όλος ο διάλογος Τσίπρα-Σακελλαρίδη που οδήγησε στην «παραίτηση» Εκτύπωση E-mail
19.11.15

Όλος ο διάλογος Τσίπρα-Σακελλαρίδη που οδήγησε στην «παραίτηση» - Media Την πόρτα της εξόδου από το βουλευτικό αξίωμα αλλά και την πολιτική σκηνή όπως λέει ο ίδιος, επέλεξε τελικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι διαφωνεί με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο ζήτησε την παραίτησή του, όμως ο ίδιος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν στις προθέσεις του να παραιτηθεί καθώς όπως λέει στην ανακοίνωσή του, αδυνατεί να συμβάλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Με άλλα λόγια το νομοσχέδιο ήταν η αφορμή.

Τα προμηνύματα υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό, ήδη από το καλοκαίρι όταν είχε ακουστεί ότι διαφωνεί με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ή αργότερα όταν υπήρξαν οι φήμες ότι δε θα ήταν υποψήφιος στις εκλογές. Τελικά, συμμετείχε στις εκλογές, αλλά στη συνέχεια απέφυγε την υπουργοποίησή του, και όποια άλλη θέση προϋπέθετε την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής, μένοντας στα μετόπισθεν ως απλός βουλευτής, εκφράζοντας κατ’ ιδίαν την ανάγκη αποστασιοποίησης και την πολιτική  αδυναμία ενεργητικής στήριξης της κυβέρνησης σε αυτή της φάσης υλοποίησης του μνημονίου.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει  ότι: «Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο» διασκεδάζοντας τις φήμες ότι επιδιώκει να καταστεί «δελφίνος» το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του, η κίνηση αυτή αφήνει περιθώρια επανόδου του στο μέλλον χωρίς τα βάρη της μνημονιακής πολιτικής.

Το ερώτημα, τώρα είναι αν η κίνηση αυτή θα προκαλέσει κραδασμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αν θα απειλήσει να συμπαρασύρει τώρα ή αργότερα και άλλους βουλευτές από την ομάδα των 53 που ενδεχομένως ταλαντεύονται.

www,pontiki .gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9967&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote