Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μόσχα: Τρομοκράτες «φύτεψαν» βόμβα στο Airbus-50 εκατ.$ αμοιβή για πληροφορίες
Μόσχα: Τρομοκράτες «φύτεψαν» βόμβα στο Airbus-50 εκατ.$ αμοιβή για πληροφορίες Εκτύπωση E-mail
18.11.15

Μόσχα: Τρομοκράτες «φύτεψαν» βόμβα στο Airbus-50 εκατ.$ αμοιβή για πληροφορίεςΓια τρομοκρατική ενέργεια που οδήγησε στην συντριβή του Airbus στη χερσόνησο του Σινά κάνει λόγο η υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας (FSB) καθώς ανακοίνωσε ότι Ρώσοι ερευνητές εντόπισαν ίχνη εκρηκτικών στο μοιραίο αεροσκάφος της Metrojet που διαλύθηκε στον αέρα, παρασύροντας στο θάνατο 224 ανθρώπους. Η Μόσχα προσφέρει αμοιβή 50 εκατ. δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους τρομοκράτες.

Ρώσοι ειδικοί ανέλυσαν αντικείμενα που ανήκαν στους επιβάτες, αλλά και τα συντρίμμια του Airbus όπου εντόπισαν ίχνη εκρηκτικής ουσίας «αλλοδαπής προέλευσης».
 
«Μπορούμε να πούμε ότι η συτριβή του αεροσκάφους ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας. Κατά την διάρκεια της πτήσης  πυροδοτήθηκε ένας χειροποίητος μηχανισμός με 1,5 κιλό ΤΝΤ. Κατά συνέπεια το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα, κάτι που εξηγεί και την μεγάλη διασπορά των τμημάτων της ατράκτου του αεροσκάφους» σημείωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να εστιάσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων, ενώ ανακοινώθηκε ότι προσφέρεται αμοιβή 50 εκατ. δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες για τους τρομοκράτες.

«Θα τους αναζητήσουμε παντού, όπου και να κρύβονται. Θα τους βρούμε σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και αν είναι και θα τους τιμωρήσουμε» διαβεβαίωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πρέπει όχι μόνο να συνεχιστούν, αλλά να ενταθούν «ώστε οι εγκληματίες να καταλάβουν ότι η ανταπόδοση είναι αναπόφευκτη».

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Αίγυπτος έχει υπό κράτηση εργαζόμενους στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ, καθώς θεωρείται ότι βοήθησαν στην τοποθέτηση της βόμβας.

«17 άτομα κρατούνται, δυο εκ των οποίων θεωρούνται ύποπτοι για συνδρομή εκείνου που φύτεψε την βόμβα στο αεροπλάνο» δήλωσε αξιωματούχος.

Το μοιραίο Airbus, εξερράγη στον αέρα στις 31 Οκτωβρίου, λίγα λεπτά αφότου είχε απογειωθεί από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Η πλειοψηφία των 224 θυμάτων ήταν Ρώσοι.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9959&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote