Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κρίθηκε προφυλακιστέα
Κρίθηκε προφυλακιστέα Εκτύπωση E-mail
26.12.07
Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί την Πέμπτη η 34χρονη πρώην συνεργάτης του Χρήστου Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού, κατηγορούμενη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχή σε αυτοκτονία με ενδεχόμενο δόλο και μετά την προφυλάκισή της με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Τη Δευτέρα, στην πολύωρη απολογία της, η 34χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες, καθώς και ότι είχε ερωτική σχέση με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου, ενώ για τον τραπεζικό της λογαριασμό, ο αριθμός του οποίου βρέθηκε στο σπίτι του, υποστήριξε ότι σε αυτόν γίνονταν καταθέσεις για υπηρεσιακές ανάγκες. Την ίδια ώρα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του κ. Ζαχόπουλου αλλά ύστερα από τέσσερα 24ωρα, οι γιατροί έχουν αρχίσει να ελπίζουν.

Νέα στοιχεία

Νωρίτερα, είχαν καταθέσει στον ειδικό ανακριτή η σύζυγος του κ. Ζαχόπουλου, μία γραμματέας του, που ανέφερε πως πριν έναν μήνα υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ της κατηγορουμένης και του προϊσταμένου της, καθώς και ο στενός φίλος του Γιώργος Μυλωνάς ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η 34χρονη είχε ερωτική σχέση με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Και η σύζυγος του Χρήστου Ζαχόπουλου, επιβεβαιώνει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού δεχόταν εκβιασμό.

Φέρεται να λέει πως "τον τελευταίο καιρό φαινόταν πιεσμένος. Κάποια στιγμή της αποκάλυψε ότι είχε μια ερωτική σχέση που έχει τελειώσει. Όμως εκείνη τον εκβίαζε με στοιχεία που όπως ισχυριζόταν , αποδείκνυαν τη σχέση τους".

Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε και στον ρόλο δύο δικηγόρων. Εξ άλλου, εκτός από τις αναφορές σε εκβιαστές, σε ιδιόχειρα σημειώματα που είχε αφήσει ο Χρήστος Ζαχόπουλος, και τρεις υπάλληλοι του υπουργείου έχουν καταθέσει ότι γνώριζαν πως είχε πέσει θύμα εκβιασμού.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, ενδέχεται να εξεταστεί η εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων προσώπων και να διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού τους απορρήτου.

Ένα επιπλέον στοιχείο που φαίνεται να έδωσε ο κος Μυλωνάς στον ανακριτή είναι πως ο Χρήστος Ζαχόπουλος είχε ζητήσει τη γνώμη εισαγγελέα για τον εκβιασμό. Η υπεράσπιση της 34χρονης θέτει όμως το ερώτημα , πώς είναι δυνατόν να ενημερώθηκε εισαγγελέας και να μην παρενέβη;

Αν δεν έδωσε στοιχεία και δεν έκανε μήνυση, ο εισαγγελέας δεν μπορεί να κάνει τίποτα, απαντούν δικαστικές πηγές.

Η πρώην υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται ότι προσπάθησε να απαξιώσει και τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον Γιώργο Μυλωνά, ο οποίος έχει πει ότι της βρήκε δουλειά αλλά δεν της άρεσε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης Κ. Χρυσικόπουλο, προσκόμισε αντίγραφο email με το βιογραφικό της ισχυριζόμενη πως την αποδέχτηκε και φέρεται να λέει ότι "Δεν ήταν δυνατόν να αρνήθηκε τη δουλειά που της πρόσφεραν αφού έψαχνε απεγνωσμένα για κάτι καθώς η σύμβασή της έληγε τέλος του χρόνου."

Το θέμα αυτό διευκρινίζει μιλώντας στη ΝΕΤ, ο άνθρωπος που ο Γιώργος Μυλωνάς απευθύνθηκε για να βρεθεί δουλειά στην 34χρονη, ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, Γιάννης Πιερουτσάκος.

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερουτσάκος, η εν λόγω κυρία ποτέ δεν διορίστηκε στο Κέντρο, καθώς για κάθε πρόσληψη χρειάζεται να προηγηθεί προκήρυξη. Ζήτησε απλά βιογραφικό, το οποίο του εστάλη με email. Όμως, στη συνέχεια, του τηλεφώνησε ο κ. Μυλωνάς λέγοντας ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους της.

Την Πέμπτη η οικογένεια του Χρήστου Ζαχόπουλου θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Περισσότερο φως πάντως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν με τις καταθέσεις τους οι μάρτυρες που έχουν κληθεί τις επόμενες ημέρες αλλά και τα στοιχεία που θα προκύψουν όταν ο ανακριτής ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου.
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Καθυστερημένο και περιττό χαρακτηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να εφαρμοστεί το άρθρο 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για τη διενέργεια της ανάκρισης κατά απόλυτη προτεραιότητα, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης.

Για απόπειρα συσκότισης μίας υπόθεσης με μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις, κατήγγειλε τον υπουργό Δικαιοσύνης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την ασυδοσία, όπως υποστήριξε, του Χρήστου Ζαχόπουλου να αποχαρακτηρίζει κατά το δοκούν αρχαιολογικούς χώρους και να διαχειρίζεται με αδιαφάνεια κονδύλια του υπουργείου Πολιτισμού.

Η γνώση της αλήθειας από τον λαό υπηρετεί τη Δημοκρατία, παρατήρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εκτιμώντας πως τα πράγματα οδεύουν προς μία όχι καλή κατεύθυνση και εκφράζοντας φόβους ότι θα εξελιχθούν χειρότερα.
ert



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=995&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 27.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote