Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ντροπή η κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος»
«Ντροπή η κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος» Εκτύπωση E-mail
13.11.15

Κωνσταντοπούλου - Τουσέν Ως τη «μεγαλύτερη ντροπή» χαρακτήρισε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους, μετά τη χθεσινή απόφαση για το τέλος της Επιτροπής, που ανακοίνωσε επίσημα ο Νίκος Βούτσης στο πλαίσιο της... αποκαθήλωσης της προκατόχου του.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής πως προσπαθεί να παρεμποδίσει την έρευνά της, καθώς τα πορίσματα της Επιτροπής έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης διεθνώς.

Η πρώην Πρόεδρος μίλησε στη Βουλή και την Ημερίδα της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων με θέμα «Το δημόσιο χρέος υπό το φως του Συνταγματικού και του Διεθνούς Δικαίου», την οποία είχε προγραμματιστεί επί της δικής της θητείας.

Συνέχισε την κριτική στον κ. Βούτση η κ. Κωνσταντοπούλου έθεσε ερωτήματα για τους λόγους που η κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Πόρισμα της Επιτροπής και επανέλαβε πως η κυβέρνηση προκάλεσε τις εθνικές εκλογές, σε συνεννόηση με τους δανειστές, κατά παράκαμψη της Βουλής, ώστε να «εξαφανίσει όσους αντιστέκονταν».

«Γιατί με το που εκλέχθηκε η νέα Βουλή, με δοτούς βουλευτές -αφού δεν έγινε σταυροδοσία και επιλέχθηκαν μέχρι και κυβερνητικά στελέχη να είναι βουλευτές- μια από τις πρώτες ενέργειες ήταν να αφαιρεθεί αυτό το πόρισμα από την ιστοσελίδα της Βουλής; Γιατί η επόμενη ενέργεια ήταν να εκδιωχθεί η Επιτροπή από τα γραφεία της; Γιατί μετά ήρθε αυτή η χθεσινή τρομακτική ενέργεια του νέου Προέδρου της Βουλής να καταργήσει την Επιτροπή που διενεργεί λογιστικό και νομικό έλεγχο του χρέους;»

«Αυτά τα κάνει κάποιος που δεν έχει εναλλακτική και εξαναγκάζεται ή τα κάνουν πια αποφασισμένοι παραδομένοι σε μια πολιτική η οποία είναι αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και αντικοινωνική και κυρίως παράνομη. Δυστυχώς συμβαίνει το δεύτερο...», σημείωσε η ίδια και καταλήγοντας είπε: «καλό είναι να λέμε την αλήθεια, δεν είμαστε αυτά που λέμε, είμαστε αυτά που κάνουμε».
«Εγκληματικά τα νέα μέτρα»

Επίθεση και στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω Τwitter μιλώντας για «αντισυνταγματικότητα και εγκληματικότητα» των νέων μέτρων. «Ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής», έγραψε μεταξύ άλλων:

Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων.

Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως κ νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς.
Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής.

Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής.
Ξεκίνησε απ'την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας.

Με λιτή ανακοίνωση

Η σύντομη ανάρτηση για την κατάργηση της Επιτροπής, που δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα κοινουβουλευτικής διαφάνειας:

«Αποφασίζουμε την λήξη των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής η οποία συστήθηκε και συγκροτήθηκε με τις με αρ.πρωτ. 1448/4-4-2015 και 2053/7-5-2015 αποφάσεις Προέδρου της Βουλής αντίστοιχα, καθώς και της Επιτροπής η οποία συστήθηκε με αρ.πρωτ. 7944/4988/18-5-2015 όμοια. Από την έκδοση της παρούσης παύει να ισχύει η με αρ.πρωτ. 11131/4988/25-8-2015 απόφαση Προέδρου της Βουλής».
ΛΑ. Ε.: «Αυταρχική απόφαση»

Για μια «αυταρχική και αυθαίρετη απόφαση» του προέδρου της Βουλής με την οποία «επιχειρεί να βάλει ταφόπετρα σε κάθε διεκδίκηση για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους», κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας την απόφαση του Νίκου Βούτση.

Η ΛΑ.Ε., η οποία μιλά και για «εξόφληση γραμματίων προς τους πιστωτές», αναφέρεται και στα εξής, μεταξύ άλλων: «Συνιστά όνειδος και προσβολή στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό η απόφαση του προέδρου της Βουλής, η οποία ελήφθη ανήμερα της μεγάλης επιτυχημένης Γενικής Απεργίας, με την οποία διαλύεται η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος».

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής τεκμηρίωνε με πραγματικά δεδομένα και σε επιστημονική βάση ότι το χρέος είναι απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο».

Τέλος, η ΛΑΕ εκφράζει την ανησυχία της για το τι προτίθεται να κάνει ο πρόεδρος εκ μέρους της Βουλής για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων. «Μήπως και αυτές οι διεκδικήσεις έγιναν “καπνός” για να μη διαταράσονται οι φιλικές σχέσεις με Μέρκελ και Σόϊμπλε;», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9947&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 13.11.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote