Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σοκ: Βρετανικό αεροσκάφος απέφυγε τελευταία στιγμή πύραυλο στο Σινά
Σοκ: Βρετανικό αεροσκάφος απέφυγε τελευταία στιγμή πύραυλο στο Σινά Εκτύπωση E-mail
08.11.15

Σοκ: Βρετανικό αεροσκάφος απέφυγε τελευταία στιγμή πύραυλο στο ΣινάΣτην σοκαριστική αποκάλυψη ότι τον Αύγουστο, βρετανικό αεροσκάφος με 189 επιβάτες είχε αποφύγει την τελευταία στιγμή πύραυλο πάνω από το αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου συνετρίβη πριν μια εβδομάδα το Airbus της ρωσικής εταιρείας, προχωρά η εφημερίδα Daily Mail.

Η πτήση της εταιρείας Thomson με 189 επιβάτες λίγο έλειψε να χτυπηθεί από έναν πύραυλο, καθώς προσέγγιζε το Σαρμ ελ Σέιχ τον Αύγουστο, αλλά η τραγωδία απεφεύχθη χάρη στην έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση του πιλότου.

Όπως αναφέρει πηγή που επικαλείται η Daily Mirror παρότι εκείνη την κρίσιμη στιγμή είχε αναλάβει ο συγκυβερνήτης, ο πιλότος που βρισκόταν ακόμη εντός του πιλοτηρίου, είδε τον πύραυλο να κατευθύνεται προς το αεροσκάφος και διέταξε να πραγματοποιηθεί στροφή προς τα αριστερά ώστε να αποφευχθεί ο πύραυλος που κινούνταν περίπου σε απόσταση 1000 ποδιών.

Ο πύραυλος που παραλίγο να χτυπήσει το βρετανικό αεροσκάφος έγινε αντιληπτός και από άλλο αεροσκάφος της εταιρείας που πετούσε στην περιοχή, αναφέρει η πηγή που μίλησε στην εφημερίδα.

Η προσγείωση ήταν ομαλή και κανείς από τους επιβάτες δεν κατάλαβε πόσο κοντά βρέθηκε στον θάνατο.

Τα πέντε μέλη του πληρώματος καμπίνας φέρεται να ενημερώθηκαν για το απίστευτο συμβάν μόνο μετά την προσγείωση. Στους αποσβολωμένους εργαζόμενους ειπώθηκε ότι ο πύραυλος χρησιμοποιήθηκε στα πλαίσια άσκησης του αιγυπτιακού στρατού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία Thomson αλλά και το υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσαν ότι το απίστευτο συμβάν έλαβε χώρα στις 23 του περασμένου Αυγούστου.

Μάλιστα σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο, η έρευνα που διεξήχθη από την Βρετανία, έδειξε ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού δεν επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση» και το περιστατικό «πιθανότατα συνδέεται με ασκήσεις του αιγυπτιακού στρατού που διεξάγονταν στην περιοχή».

Η αποκάλυψη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Σινά όπου συνετρίβη το ρωσικό αεροσκάφος, παραρύροντας στον θάνατο 224 ανθρώπους. Τα στοιχεία από τα μαύρα κουτιά και τις υποκλαπείσες συνομιλίες μεταξύ ισλαμιστών, δείχνουν ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα μετά από έκρηξη βόμβας που φέρεται να είχε τοποθετηθεί από τζιχαντιστές.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9933&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote