Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Τους 77 έφτασαν οι νεκροί από τις κατολισθήσεις στην Ινδονησία Εκτύπωση E-mail
26.12.07
Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από κατολίσθηση σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της κεντρικής Ιάβας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Μετά από 12 ώρες συνεχών και σφοδρών βροχοπτώσεων προκλήθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις σε δύο περιοχές της κεντρικής Ιάβας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Από τις κατολισθήσεις καλύφθηκαν δεκάδες σπίτια σε μικρότερες περιοχές της κεντρικής Ιάβας την ώρα που οι κάτοικοι κοιμόντουσαν.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα της καταστροφής και έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών Μαρντιγιάντο να τεθεί επικεφαλής των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχουν θαφτεί ζωντανοί κάτω από τη λάσπη, δήλωσε ο Γιόκο Λουμάκσο, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιφέρεια Ουονογκίρι, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 77.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης από την αστυνομία, το στρατό και εθελοντές παρεμποδίζονται από τις συνεχόμενες σφοδρές βροχοπτώσεις και από την έλλειψη βαρέων σκαπτικών μηχανημάτων, δήλωσε ο Λουμάσκο.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=993&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote