Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου Εκτύπωση E-mail
06.11.15

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για τον ξυλοδαρμό ΚουμουτσάκουΣτα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου των Ποντίων.

Η ένταση άρχισε στην Ολομέλεια, όταν ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε ως ηθικό αυτουργό του επεισοδίου, τον υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη, εξαιτίας των  δηλώσεών του για τη γενοκτονία των Ποντίων. Η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου ήταν άμεση, η οποία αφού καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στον βουλευτή, εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για την τακτική της στο θέμα Φίλη.

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού ή αν είναι συνιστώσα της ακροδεξιάς» τόνισε σε δηλώσεις της στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε, με την εκμετάλλευση των δηλώσεων του υπουργού παιδείας, η Νέα Δημοκρατία καλλιεργεί το μίσος και τη μισαλλοδοξία. «Η Νέα Δημοκρατία έχει φλερτάρει με ακραίες δυνάμεις και έβγαλε τους φασίστες από τα ντουλάπια, στους δρόμους».

«Η επίθεση αυτή είναι αποτέλεσμα της τακτικής της ΝΔ στο θέμα των δηλώσεων. Σήμερα έτυχε έξω από τη Βουλή να είναι ο κ. Κουμουτσάκος αντί του κ. Φίλη» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ανακοίνωσή της, η κυρία Γεροβασίλη λίγο αργότερα τόνισε:

    Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο κος Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο. Είδαμε τις τελευταίες μέρες να τροφοδοτείται, να διαμορφώνεται ένα κλίμα από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά.

    Για παράδειγμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο twitter, υπήρχε ανάρτηση του κου Γεωργιάδη, να δηλώνει, να λέει ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι.

    Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα.
    Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κου Κουμουτσάκου.

    Θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς.

Αντίδραση ΝΔ

«Με τις δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά καλύπτει και δικαιολογεί τραμπούκους και φασιστοειδή. Ντροπή!» απάντησε η Νέα Δημοκρατία στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Συγγρού όπου καλούσε την κυβέρνηση «και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού».

Εν τω μεταξύ, από τη Φλώρινα όπου περιοδέυει, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του υπουργού Παιδείας. 

www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9929&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote