Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ελεύθεροι δύο δημοσιογράφοι του France 24 Εκτύπωση E-mail
26.12.07
Δύο δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού καναλιού France 24 που είχαν συλληφθεί στη Σρι Λάνκα αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Μπερνάρ Κουσνέρ.

«Ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Κουσνέρ εκφράζει τη χαρά του για την απελευθέρωση των δύο γάλλων δημοσιογράφων του τηλεοπτικού καναλιού France 24 που είχαν συλληφθεί στις Σρι Λάνκα στις 24 Δεκεμβρίου», ανέφερε ανακοινωθέν του υπουργείου του. Ο Κουσνέρ «απευθύνει τις θερμές ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν στην απελευθέρωση και κυρίως στις αρχές της Σρι Λάνκα», σύμφωνα με το κείμενο.

Οι δύο δημοσιογράφοι του France 24 συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Ρατγκάμα, 105 χλμ νότια του Κολόμπο. Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστή ο οποίος διέταξε την παράδοσή τους στην αντιτρομοκρατική αστυνομία (TID) για ανακρίσεις. Σύμφωνα με το Κίνημα για Ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης (FMM), μία ανεξάρτητη οργάνωση της Σρι Λάνκα, οι δύο δημοσιογράφοι, μία γυναίκα και ένας εικονολήπτης, κινηματογραφούσαν μία οικογένεια Ταμίλ που επισκεπτόταν συγγενείς κρατούμενους σε φυλακή την παραμονή των Χριστουγέννων.

Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνταν ότι κινηματογράφησαν στρατιωτικό σημείο ελέγχου μπροστά από το κέντρο κράτησης Μπούσα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=992&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote