Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Χαρμόσυνη ατμόσφαιρα σε όλο τον κόσμο για τη Γέννηση του Θεανθρώπου
Χαρμόσυνη ατμόσφαιρα σε όλο τον κόσμο για τη Γέννηση του Θεανθρώπου Εκτύπωση E-mail
25.12.07
Τη Γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζουν οι Χριστιανοί σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την πολυβασανισμένη Μέση Ανατολή έως το στολισμένο παλάτι του Μπάκιγχαμ και από τις παγωμένες Ηνωμένες Πολιτείες έως τις ηλιόλουστες παραλίες της Αυστραλίας ακούγονται ευχές για ένα καλύτερο αύριο

Στη Βηθλεέμ παρότι τα μέτρα ασφαλείας είναι και φέτος δρακόντεια, η πρόοδος σε θέματα ασφάλειας της κυβέρνησης Αμπάς έδωσε το έναυσμα για χιλιάδες πιστούς απ' όλο τον κόσμο να προσκυνήσουν στο Ναό της Γέννησης.

 Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα φετινά Χριστούγεννα είναι ντυμένα στα λευκά. Παρά πάντως τις θερμοκρασίες πολικού ψύχους και τους ανέμους που κάνουν δύσκολη την κυκλοφορία, υπολογίζεται ότι την παραμονή των Χριστουγέννων στα μαγαζιά της χώρας μπήκαν 35 εκατομμύρια άνθρωποι για να αγοράσουν δώρα.

 Η Αμερικανική τηλεόραση έδωσε μάλιστα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δορυφορική εικόνα από το ταξίδι του Αϊ Βασίλη. Οι οκτώ τάρανδοι που έσερναν το έλκηθρο βρισκόταν τη στιγμή της μετάδοσης πάνω από το ακρωτήριο Κανάβεραλ. 

 Στροφή στην τεχνολογία Χριστουγεννιάτικα και για την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση, το φετινό μήνυμα για επιστροφή σε παραδοσιακές αξίες, όπως η οικογένεια, μεταδίδεται πλέον online και από το youtube.

 Στην Αυστραλία, το μπικίνι συνοδεύεται από σκουφάκι Αϊ Βασίλη. Καλοκαιρινή διάθεση επικρατεί στις παραλίες, όπου το καλοκαίρι καλά κρατεί. «Γιορτάστε με σύνεση» συμβουλεύει ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος επέβαλε αστυνομικό έλεγχο στις παραλίες και απαγόρευσε το αλκοόλ. 

 Στο Κόσσοβο ο Αϊ Βασίλης με τους βοηθούς του κατέφθασαν πρόωρα. Οι εκκλησίες είναι κατάμεστες από πλήθος κόσμου.

 Η Γέννηση του Θεανθρώπου αποτελεί αφορμή για παραδοσιακό γλέντι, που διαρκεί μέχρι πρωίας. Κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Η μικρή χριστιανική κοινωνία των δύο κρατών προσεύχεται για ειρήνη.

Χιλιάδες Αμερικανοί και Ευρωπαίοι στρατιώτες κάνουν Χριστούγεννα μακριά από τις οικογένειες τους.

 Οι πιο τυχεροί απ' αυτούς βρήκαν την ευκαιρία να στείλουν ευχές μέσα από την τηλεοπτική κάμερα. 

 ALFA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=991&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 25.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote