Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Βάφτιζαν την ανευθυνότητα τους εθελοντισμό… και συσσώρευσαν παραβάσεις και πρόστιμα
Βάφτιζαν την ανευθυνότητα τους εθελοντισμό… και συσσώρευσαν παραβάσεις και πρόστιμα Εκτύπωση E-mail
28.10.15

Βάφτιζαν

την ανευθυνότητα

τους εθελοντισμό…

και συσσώρευσαν

παραβάσεις

και πρόστιμα

 

Νέα Υόρκη /Του Σάκη Σερέτη

Η προφορική αναφορά, την οποία έδωσε πριν λίγες ημέρες στα μέλη της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ο πρώην πρόεδρος της και αρχιτέκτων στο επάγγελμα Γεώργιος Γεωργόπουλος σχετικά με τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και αφορούν στις παρατυπίες των κτηριακών εγκαταστάσεων της Ομοσπονδίας, δυστυχώς, φάνηκε ότι δεν προβλημάτισε κανένα μέλος του οργανισμού και αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από την μηδενική τους αντίδραση.

Ούτε ένα μέλος του οργανισμού, εντός ή εκτός του διοικητικού συμβουλίου, δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει , πόσες είναι αυτές οι παραβάσεις , πότε έγιναν και τι μέλει γενέσθαι ;

Δυστυχώς για τον οργανισμό και την απαιτούμενη από τον νόμο υπεύθυνη λειτουργία του, όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι της τελευταίας 15ετίας, για κάποιο περίεργο λόγο, δεν επέδειξαν την ανάλογη υπευθυνότητα ευθυγράμμισης με την ισχύουσα πολιτειακή νομοθεσία, η οποία αφορά στην ασφαλή για το κοινό χρήση των κτηριακών εγκαταστάσεων του "Σταθάκειου",με αποτέλεσμα η σημερινή διοίκηση να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά οικονομικών , αλλά και ποινικών κυρώσεων, για τις οποίες ο κ. Γεωργόπουλος έκρουσε για άλλη μια φορά, δημοσίως, τον κώδωνα του κινδύνου.

Ένα από τα πιο ουσιαστικά προβλήματα που εμπεριέχει σοβαρό κίνδυνο για την ασφαλή παρουσία και παραμονή των ανθρώπων στις αίθουσες του "Σταθάκειου" πολιτιστικού κέντρου, αφορά στο σύστημα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεν υπάρχει καμία μέριμνα αντιμετώπισης, όπως επίσης δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση και οι προβλεπόμενες από τον νόμο εξωτερικές πόρτες του κτηρίου, οι οποίες θα πρέπει να ανοίγουν προς τα έξω και όχι αντίθετα όπως είναι τώρα.

Τα προβλήματα αυτά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν σημαντικές πολεοδομικές παραβάσεις, τα γνωρίζουν πολύ καλά οι κατά καιρούς διοικούντες τον οργανισμό , όπως επίσης γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα πουν το νερό- νεράκι… εξ’ αιτίας της καμπάνας που θα τους έρθει, φυσικά , λόγω της δικής τους ανευθυνότητας. Ειδικά ο προηγούμενος πρόεδρος, ξέρει πολύ καλά τι εννοώ, καθόσον είχε ενημερωθεί για το θέμα, από την ανάληψη των καθηκόντων του το καλοκαίρι 2010….

Παρόλα αυτά όμως, οι αίθουσες του κτηρίου καθώς και η κουζίνα του στην ισόγεια αίθουσα, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για την διεξαγωγή συνεδριάσεων , συνεστιάσεων και θεατρικών παραστάσεων, γεγονός που επιδεικνύει ανυπακοή στους νόμους της πολιτείας και φυσικά τεράστια ανευθυνότητα των διοικούντων τον οργανισμό.

Ωστόσο μιας και μιλάμε για ανευθυνότητα των εκλεγμένων της Ομοσπονδίας, δράττομε της ευκαιρίας να σας δώσω το πιο πρόσφατο δείγμα της, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη και αντικείμενο υπερφίαλης και ταυτόχρονα παραβατικής συμπεριφοράς, τους δυο τεράστιους ιστούς ανάρτησης σημαιών που τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη του "Σταθάκειου" πριν από δυο χρόνια περίπου.

Την επιβεβλημένη στατιστική μελέτη με τα ανάλογα σχέδια ,καθώς επίσης και την έγκριση τους από την αρμόδια πολεοδομική αρχή της Νέας Υόρκης, ανέλαβε αφιλοκερδώς ο εξειδικευμένος σε θέματα αντοχής κτηρίων πολιτικός μηχανικός Γρηγόρης Τζώρτζης, ενώ η ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων θα έπρεπε να προσλάβει μια αδειοδοτημένη από τις πολιτειακές αρχές εταιρία για την έκδοση της σχετικής άδειας σε πρώτο στάδιο και στην συνέχεια, να προχώρηση στην τοποθέτηση των ιστών.

Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν έγιναν όπως πρέπει και όπως ορίζει ο νόμος και ο κ. Τσεκερίδης, ανέλαβε την πρωτοβουλία και παράλληλα την τεράστια ευθύνη, να τοποθετήσει τους ιστούς χωρίς να εκδώσει την σχετική άδεια έναρξης του έργου από τις αρχές της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να μην έχει επιθεωρηθεί από τους ειδικούς, η αντοχή του τσιμέντου που χρησιμοποιήθηκε για την τοποθέτηση και στήριξη των ιστών, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση ατυχήματος , ενώ παράλληλα , η ομοσπονδία κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων , το οποίο θα κληθεί να πληρώσει, ποιός άραγε ;

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πότε θα ληφθούν σοβαρά μέτρα σε αυτόν τον δύσμοιρο οργανισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής παρουσία και παραμονή των μελών του που την επισκέπτονται,αλλά και των ίδιων των διοικούντων, οι οποίοι εργάζονται σε καθημερινή βάση εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Προφανώς η ανευθυνότητα, η αμετροέπεια και φυσικά η ατιμωρησία όλων αυτών των πρώην εκλεγμένων παραγόντων, αποτελούν τις εύκολες απαντήσεις στην πολυετούς διάρκειας τακτική απεμπόλησης στην επίλυση αυτών των σημαντικών προβλημάτων.

Ωστόσο, θεωρώ, ότι αυτή η υιοθετούμενη -σχεδόν από όλους τους διατελέσαντες πρώην προέδρους- απαθής και αδιάφορη στάση, έχει την ίδια και απαράλλακτη σταθερή πορεία μέσα στον χρόνο ,ενώ η αποδόμηση του σημαντικού με την προβολή του ασήμαντου, αποτελούσε κέντρο βάρους και πάγια τακτική, όλων αυτών των διοικούντων ,που οι ημέρες της παντοδυναμίας τους, αποδείχθηκαν μήτρα της παρανομίας και της ατιμωρησίας ….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9905&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 01.11.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote