Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τριπλό «όχι» της Ελλάδας στη Σύνοδο
Τριπλό «όχι» της Ελλάδας στη Σύνοδο Εκτύπωση E-mail
26.10.15

Τριπλό «όχι» της Ελλάδας στη ΣύνοδοΤην κάθετη αντίθεση της Ελλάδας με την ιδέα δημιουργίας ενός συγκεντρωμένου χώρου υποδοχής δεκάδων χιλιάδων προσφύγων, αλλά και με την πρόταση για αξιοποίηση της FRONTEX στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ξεκαθάρισε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην Τουρκία.

Στη χθεσινή «μίνι Σύνοδο» συμμετείχαν οι ηγέτες οχτώ χωρών της ΕΕ (Ελλάδα, Κροατία, Σλοβενία, Ουγγαρία Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ρουμανία), καθώς επίσης και οι ηγέτες της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Αλβανίας.

Το γεγονός ότι στη Σύνοδο δεν προσκλήθηκε η Τουρκία, προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στην ελληνική πλευρά, πόσο δε μάλλον όταν η πάγια ελληνική θέση είναι ότι οι προσφυγικές ροές θα πρέπει να ελέγχονται από τη γείτονα χώρα.

«Ένας από τους πλέον κρίσιμους εταίρους στο προσφυγικό ζήτημα, η Τουρκία, δεν προσκλήθηκε στη σημερινή συνάντηση, κι έτσι η συζήτηση θα γίνει μεταξύ των χωρών του λεγόμενου Βαλκανικού διαδρόμου», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την άφιξή του στη Σύνοδο.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο, ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί στη διαχείριση του προσφυγικού υπό τρεις όρους. Πρώτον, ότι θα υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης από την ΕΕ, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση. Δεύτερον, ότι θα υπάρξει πρόοδος στη μετεγκατάσταση των προσφύγων προς άλλες χώρες της ΕΕ. Τρίτον, ότι δεν θα υπάρξει συγκεντρωμένος χώρος υποδοχής προσφύγων και μάλιστα στην Αττική.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9902&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote