Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow O οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Κύπρου
O οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Κύπρου Εκτύπωση E-mail
25.10.15

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Κύπρου κατά δύο βαθμίδες, από Β- σε Β+, με θετική προοπτική, σημειώνοντας τη θετική δημοσιονομική πορεία και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ο οίκος αναβάθμισε επίσης το country ceiling σε ΒΒ+ από ΒΒ- και επιβεβαίωσε την αξιολόγηση για βραχυπρόθεσμο δανεισμό σε συνάλλαγμα στο Β.
Η αναβάθμιση, αναφέρει σε έκθεση του ο οίκος, αντανακλά τη δημοσιονομική εξυγίανση που υπερκαλύπτει τους στόχους. Το έλλειμμα του 2015 εκτιμάται να μειωθεί στο 1% και να υπάρχουν πλεονάσματα 0,2% το 2016 και 1% το 2017. Επίσης, ο οίκος αναμένει σταδιακή μείωση του δημόσιου χρέους στο 100% μέχρι το 2017 από 108% φέτος.
Ο οίκος τονίζει τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και την επιστροφή στην ανάπτυξη, εκτιμώντας – όπως και το υπ. Οικονομικών – ότι η ανάπτυξη θα φθάσει το 1,5% το 2015.
Ωστόσο, ο οίκος αναφέρει ότι εξακολουθούν να ελλοχεύουν κίνδυνοι για το αξιόχρεο της Κύπρου από τη βαθιά οικονομική και χρηματοοικονομική προσαρμογή. Σημειώνει το δύσκολο περιβάλλον για τις τράπεζες λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που είναι το υψηλότερο από όλες τις χώρες που αξιολογεί ο οίκος.
Τα προβληματικά δάνεια για τα οποία δεν έχουν γίνει γενικές προβλέψεις, αναφέρει, φθάνουν τα €18,8 δις και αντιστοιχούν με το 107% του ΑΕΠ για αυτή την περίοδο.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9901&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote