Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για τα ΜΜΕ
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για τα ΜΜΕ Εκτύπωση E-mail
24.10.15

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για τα ΜΜΕΙδιαίτερα υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην τελευταία ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στο σύνολο και στα άρθρα του (μετά την επί της αρχής ψήφισή του την Παρασκευή).

Τα άρθρα του νομοσχεδίου 2,3,4,9,11,12, 13,14,16,17,18, 21 έως και 43 και 55 (35 εν συνόλω) ψηφίστηκαν κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που αιτήθηκε η ΝΔ.

Με διευρυμένη πλειοψηφία - καθώς πλην της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι - «πέρασαν» τα άρθρα 11, 12, 14 και 16.

Με τα άρθρα 11 και 12 ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία και τους όρους προκήρυξης των αδειών από το ΕΣΡ. Το άρθρο 14 αφορά στους όρους χορηγούμενων αδειών και το άρθρο 16 αφορά στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας συνδεδεμένης με την ΕΡΤ.

Τα υπόλοιπα άρθρα, ψηφίστηκαν με 154 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (απουσίασε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης), ενώ στο άρθρο 21 προστέθηκαν και οι ψήφοι του Ποταμιού. Επίσης τα άρθρα 41 και 42 έλαβαν μία επιπλέον ψήφο, από αυτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας (της Κατερίνας Μάρκου από το Ποτάμι).

Ειδικότερα, στην ονομαστική ψηφοφορία:

  • Η ΝΔ ψήφισε «όχι σε όλα»
  • Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «όχι σε όλα» και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 4, 12, 13 και 16.
  • Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 11,12,14 και 16, τα οποία υπερψήφισε.
  • Το ΚΚΕ, ψήφισε «όχι σε όλα» και δήλωσε «παρών» στα άρθρα 16, 18, 21, 41, 42, 43
  • Το Ποτάμι, ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 11,12,14,16 και 21, τα οποία υπερψήφισε. Η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου ψήφισε επίσης τα άρθρα 41 και 42.
  • Η Ένωση Κεντρώων, ψήφισε «όχι σε όλα» εκτός από τα άρθρα 2, 11 και 13.

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στο Κοινοβούλιο
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διατύπωσαν σφοδρές επικρίσεις προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με το Mega, οι βουλευτές έκαναν λόγο για αντισυνταγματικές διατάξεις, για διατάξεις που αντιβαίνουν που αντιβαίνουν το κοινοτικό δίκαιο, χαρακτήρισαν τον κ. Παππά ως υπερυπουργό και καναλάρχη με βάση τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και μίλησαν επίσης για νέα τζάκια που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, αλλά και ένα καθεστώς εκβιασμού των υπαρχόντων μέσων ενημέρωσης.

Σφοδρή είναι και η κριτική εκτός των τειχών, καθώς αντίθετη με το νομοσχέδιο είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Μέσων Ενημέρωσης, μιλώντας για διατάξεις που είναι ασύμβατες με το κοινοτικό δίκαιο και την κοινοτική νομοθεσία και μειώνουν τον πλουραλισμό στην ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά μέσα.

Έκπληξη αποτέλεσε ακόμη η αντικατάσταση της μητέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το ΕΣΡ με μια τροπολογία που έφερε ο Νίκος Παππάς και προβλέπει ότι για τα μέλη του ΕΣΡ, η θητεία των οποίων έχει λήξει, μπορούν να αντικατασταθούν εντός δύο μηνών.

Η τροπολογία αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ζητά την απόσυρση της διάταξης και τους κ. Βενιζέλο και Λοβέρδο να κάνουν λόγο για κήρυξη πολέμου και αντισυνταγματική στάση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στο θέμα αναφέρθηκε μέσω twitter και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα έγραψε: "@atsipras Φωτογραφικές διατάξεις, ρεβανσισμός, υπηρεσίες στη διαπλοκή: Όχι μόνον συνθηκολόγησες, αλλά κ εκκαθαρίζεις όποιον-α αντιστέκεται".

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9900&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote