Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Μικρά και ενοχλητικά του Οκτωβρίου
Μικρά και ενοχλητικά του Οκτωβρίου Εκτύπωση E-mail
24.10.15

Μικρά

και

ενοχλητικά

του

Οκτωβρίου

 

Νέα Υόρκη /Του Σάκη Σερέτη

***Οι αυτοδιόριστοι “ἑθελοντές” της παροικίας μας


Ο πολύχρονος “εθελοντισμός” που συνοδεύεται από την “παροχή” κάποιων υπηρεσιών προς την οργανωμένη Ομογένεια και κατ’ επέκταση προς την τοπική μας κοινωνία , είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι έχει δημιουργήσει μια σειρά ισόβιων παραγόντων , οι οποίοι προφανώς θεωρούν τους εαυτούς τους, κάτι σαν “ιερές” αγελάδες και για αυτό τον λόγο, δεν αποφασίζουν να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους παραδίδοντας την σκυτάλη σε κάποιους άλλους .

Έγραφα πριν από καιρό , σχετικά με την απονομή μιας τιμητικής διάκρισης που απένειμε η “Ομοσπονδία” Ελλήνων εκπαιδευτικών Αμερικής, με αποδέκτη τον διευθυντή του γραφείου Ελληνικής παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στου οποίου το βιογραφικό, περιλαμβάνεται και το οριστικό σφράγισμα τεσσάρων ημερήσιων Ελληνοαμερικανικών σχολείων στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης και προκειμένου να έχω μια σφαιρική ενημέρωση όσον αφορά στο σκεπτικό αυτής της βράβευσης, απευθύνθηκα στον αντιπρόεδρο της “Ομοσπονδίας” Ελλήνων εκπαιδευτικών Δρ. Γεώργιο Μελικόκη.

Η απάντηση που μου έδωσε σχετικά με τον τίτλο του αντιπροέδρου της “Ομοσπονδίας” Ελλήνων εκπαιδευτικών Αμερικής , ήταν “ποιός αντιπρόεδρος;”

“Δεν θυμάμαι να συμμετείχα σε καμιά εκλογική διαδικασία ανάδειξης διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών και πολύ περισσότερο, δεν γνωρίζω, που, και πότε, έγιναν αυτές οι εκλογές”, απάντησε με την γνωστή του ευθύτητα ο Δρ. Γεώργιος Μελικόκης ….

Η συνέχεια αυτής της “δημοκρατικής” και φυσικά “έγκυρης” διαδικασίας διορισμού ανώτερων στελεχών στα υψηλά κλιμάκια της “Ὁμοσπονδίας” Ελληνων εκπαιδευτικών Αμερικής αναμένεται πολύ σύντομα ….***Στα μονοπάτια της σιωπής …

Διαστάσεις που σίγουρα δεν απηχούν στην πραγματικότητα ( αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάν… οι κότες) έχει προσλάβει η πρόσφατη δημοσιοποίηση της σχέσης του Ομογενή κληρικού και της Λατινοαμερικανίδας ερωμένης του.

Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς επαρχιακής συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο συγκεκριμένο θέμα που αναφέρει: “ Η Ιερά Σύνοδος συνεζήτησε ἐπίσης καί θέματα πειθαρχικῆς φύσεως κληρικῶν, καί συγκεκριμένως μεταξύ ἄλλων καί τήν περίπτωσιν τοῦ π. Γεωργίου Πασσιᾶ, διά τόν ὁποῖον καί ἀπεφάσισεν ὁμοφώνως νά εἰσηγηθῇ τήν καθαίρεσιν αὐτοῦ εἰς τήν ἁρμοδίαν ἀρχήν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου.” δεν αφήνει κανένα περιθώριο για σκέψεις πιθανής αποσιώπησης αυτής της ιστορίας εκ μέρους της.

Επομένως, από την στιγμή που "ο κόσμος το έχει τούμπανο ", δεν αντιλαμβάνομαι τον υιοθετούμενο και υποκριτικό -κατά την ταπεινή μου άποψη- “σεβασμό” που επέδειξε συγκεκριμένο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομογενειακό ΜΜΕ, το οποίο στο όνομα της επιλεκτικής -όπως αποδείχτηκε- ενημέρωσης , εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του από τις προσφορές των ομογενών.

Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποια “στρατηγικής σημασίας” σκοπιμότητα, από την πλευρά του Ομογενειακού Μ.Μ.Ε , η, ακόμα και κάποιος υπερβάλλων ζήλος των “εθελοντών” διευθυντών που διαχειρίζονται τις τύχες του, οι οποίοι πιθανότατα δρομολόγησαν την "απόκρυψη" ενός τέτοιου γεγονότος, αλλά η ολοκληρωτική του αποδόμηση, με την παράλληλη προβολή άλλων “σημαντικών” θεμάτων, εγείρει εύλογα ερωτηματικά και παραπέμπει σε άλλες εποχές, όπου η λογοκρισία και ο σκοταδισμός είχαν την τιμητική τους ....

***Εκδήλωση μνήμης για το πολυτεχνείο


Μαθαίνω ότι ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο, η οποία θα πραγματοποιηθεί και εφέτος στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Η φετεινή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του γενικού προξένου στην Νέα Υόρκη πρέσβη Γεώργιου Ηλιόπουλου, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη στην έδρα του συλλόγου Ασκληπιός Νέας Υόρκης (28-52 31 Street, Astoria, NY 11102), θα πραγματοποιηθεί Πανομογενειακή συγκέντρωση , όπου αναμένεται να συζητηθούν θέματα και να κατατεθούν οι απόψεις των συμμετεχόντων σχετικά με την εκδήλωση.

Φαντάζομαι ότι την επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μνήμης , η οποία αφού είχε σταματήσει να εορτάζεται σε ομογενειακό επίπεδο για αρκετά χρόνια, το 2011 μετά από πρωτοβουλίες κάποιων ομογενών -μελών της οργανωτικής της επιτροπής , πραγματοποιήθηκε η 38η επέτειος του Πολυτεχνείου στην έδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης στην Αστόρια, παρουσία του τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9899&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 13.11.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων