Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Tα απόνερα ενός ανόητου ξεπλύματος
Tα απόνερα ενός ανόητου ξεπλύματος Εκτύπωση E-mail
11.10.15

Η κόρη του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, Ουρανία Μιχαλολιάκου, με το παλιό look

Ελάτε πείτε μας, δεν μπορεί κι εσείς να μην ενδιαφέρεστε για τη νέα εμφάνιση της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, της κόρης του αρχηγού της εγκληματικής (ναζιστικής, φασιστικής κ.ο.κ.) Χρυσής Αυγής. Αν δεν την είδατε τη μέρα της ορκωμοσίας της νέας Βουλής που συνόδευσε τους γονείς της (μπρρρ...), μην ανησυχείτε, η «Athens Voice» μας έδωσε πλήρη περιγραφή σε ένα κείμενο που «ανέβασε» στο site της με τίτλο «Τράβηξε τα βλέμματα η νέα εμφάνιση της Ουρανίας Μιχαλολιάκου».

Για να δούμε λοιπόν πώς εμφανίστηκε η... Ουρανία ώστε να τραβήξει τα βλέμματα. «Με μαύρα γυαλιά, δερμάτινη φούστα, πέδιλα και χρυσό ρολόι». Και ξέρετε τι προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση; «Η εμφανώς αδυνατισμένη σιλουέτα της».

Το δημοσίευμα αυτό στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. H «Athens Voice» δέχτηκε τόνους κριτικής. Από άλλους με κομψό και από άλλους με άκομψο τρόπο, δικαίως αλλά και αδίκως. Είναι η «Athens Voice» φιλικά διακείμενη στη Χρυσή Αυγή; Φυσικά και όχι, το αντίθετο θα έλεγα, όσοι τη διαβάζουν το ξέρουν πολύ καλά. Εκανε λάθος που δημοσίευσε ένα τέτοιο, άκρως επικίνδυνο, κείμενο; Φυσικά.

Το δημοσίευμα στο site της «Athens Voice» Το δημοσίευμα στο site της «Athens Voice» |

Αλλά δεν το παραδέχτηκε ποτέ. Αντιθέτως, άρχισε να ψελλίζει διάφορες δικαιολογίες. «Και η ελαφρότητα μέσα στη ζωή είναι», έγραψε. «Δεν δημοσιεύσαμε κανένα “άρθρο” και κανένα “ρεπορτάζ” για το lifestyle της Χ.Α. Στις πολλές ειδήσεις στο σάιτ με φωτογραφίες από την ορκωμοσία, υπήρχε και μια στο ίδιο πνεύμα: Κοίτα αλλαγή η θυγατέρα, από το λουκ θεούσα κυρία Λουκά (φωτ. πέρυσι) στο λουκ πέτσινη φούστα, ψηλή γόβα και μαύρα γυαλιά (φέτος)».

Επομένως, αν καταλαβαίνουμε καλά, δεν συνέβη δα και τίποτε σημαντικό. Μια «ελαφρότητα» απλώς είναι το lifestyle των νεοναζί; Ομολογουμένως, περίεργη αντίληψη. Μας θύμισε το «Πρώτο Θέμα» που παρουσίαζε φωτορεπορτάζ με τον Κασιδιάρη στις διακοπές του. Ξέπλυμα στους νεοναζί, στους φασίστες.

Αυτό ήταν και το έναυσμα για μια μεγάλη κόντρα μεταξύ της «Athens Voice» και του κομίστα Σπύρου Δερβενιώτη. Αφορμή η καυστική κριτική του τελευταίου, με ακραίους χαρακτηρισμούς είναι η αλήθεια (για εκβιασμούς στη διαφήμιση) και τους οποίους η εφημερίδα θεώρησε συκοφαντικούς.

«Σε αυτό το πλαίσιο, για το “νιουσρούμ” της “A.V.” (κωδική ονομασία των sites για το ανώνυμο αμόρφωτο κακοπληρωμένο και μωροφιλόδοξο digitαριάτο), είδηση για τους αναγνώστες δεν μπορεί να είναι π.χ. η κατάθεση της μητέρας του Φύσσα, ούτε ότι η Ουρανία συμμετείχε στα Τάγματα Εφόδου. Είδηση είναι ότι “αδυνάτισε και άλλαξε γκαρνταρόμπα”», έγραψε ο Δερβενιώτης στη σελίδα του στο facebook.

Οταν χάνεται η ψυχραιμία

«Μπορούμε να δείχνουμε ανοχή σε κάθε πολιτική κριτική, ακόμα και στην πιο σκληρή, την πιο άδικη», ανταπάντησε το free press. «Οποιος όμως αμφισβητεί την ακεραιότητά μας θα πρέπει να το αποδεικνύει στη Δικαιοσύνη» και τον απείλησε με «1 εκατομμύριο ευρώ αγωγή». Να έχεις ένα τόσο επιτυχημένο free press και να απειλείς έναν σκιτσογράφο με αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ; Μάλλον έχασαν την ψυχραιμία τους στην «Athens Voice».

Αυτοί δεν ήταν άλλωστε που επέκριναν τον Πάνο Καμμένο επειδή κατέθεσε αγωγή -ένα εκατομμύριο κι εδώ, εύκολα τα έχουν τα εκατομμύρια όλοι τους- εναντίον του σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη του «Protagon»; Ή, μήπως, κάνω λάθος;

Από δίπλα και ο αρθρογράφος της «Athens Voice» και συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, υπεύθυνος Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, να γράφει για τον Δερβενιώτη στο facebook: «στην μπουζού το κακιασμένο κοντοπούτανο, να καλοπεράσει...» και «δεν ξεχνάμε ποιοι είσαστε. Σας ξέρουμε. Εναν έναν. Και κάποια στιγμή θα σας έρθει ο λογαριασμός». Τόσος πολιτισμός. Αλλά, εντάξει, ο Χειμωνάς προκαλεί γέλια με τα γραφικά posts του στο facebook, σε αντίθεση με τα βιβλία του που, προσωπικά, μου προκαλούν χασμουρητά. Σε άλλους μπορεί να αρέσουν φυσικά, εδώ μέχρι και η Δημουλίδου πουλάει δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.

Κλείνοντας, δείτε κάτι ακόμα. Είναι ένα έξοχο κείμενο που υπογράφει η Αγγελική Σπανού με τίτλο «Το φίδι στην οθόνη μας». Αντιγράφω κάποια σημεία του: «Δεν είναι είδηση ότι εμφανίστηκε “αδυνατισμένη και με νέο look” η Ουρανία Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Και δεν υπαγορεύεται από την κοινωνική ευθύνη της ενημέρωσης η δημοσίευση φωτογραφιών της με την “ανανεωμένη εμφάνιση”...

Ενώ εξελίσσεται η δίκη της Χ.Α., με τις καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του Παύλου Φύσσα να συγκλονίζουν, προκαλεί φρίκη η αντιμετώπιση με όρους life style των βουλευτών του κόμματος που ανέλαβε την “πολιτική ευθύνη” της δολοφονίας... Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται, είτε από ανοησία είτε με πρόθεση, ο εξωραϊσμός της οργάνωσης μέσα από την προβολή της “ανθρώπινης πλευράς” της και την περιγραφή των πρωταγωνιστών της ως συνηθισμένων ανθρώπων της διπλανής πόρτας που έχουν ακραίες απόψεις».

Πού τα γράφει όλα αυτά η Αγγελική Σπανού; Στην ίδια την «Athens Voice». Ναι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ήρθε μετά η εφημερίδα να προσθέσει πως εκφράζει και τη δική της γνώμη. Οπότε μένει να μας διευκρινίσει γιατί δημοσίευσε το κείμενο για την κόρη Μιχαλολιάκου και με το οποίο εξωραΐστηκε «η οργάνωση μέσα από την προβολή της “ανθρώπινης πλευράς” της». Από ανοησία ή από πρόθεση; Γιατί η δημοσίευση αυτή προκάλεσε σε όλους μας... φρίκη. Προσωπική μου γνώμη; Από ανοησία.

www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9867&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 11.10.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote