Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Επιμορφωτικό σεμινάριο για Ελληνο-αμερικανούς εκπαιδευτικούς
Επιμορφωτικό σεμινάριο για Ελληνο-αμερικανούς εκπαιδευτικούς Εκτύπωση E-mail
04.10.15

Επιμορφωτικό

σεμινάριο

για

Ελληνο-αμερικανούς

εκπαιδευτικούς

 

Νέα Υόρκη /Του Σάκη Σερέτη

Με την συμμετοχή περίπου 75 Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας , το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώθηκε από το τμήμα Ελληνικής παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής , καθώς επίσης και από την Ομοσπονδία Ελλήνων εκπαιδευτικών Αμερικής .

Το σεμινάριο είχε σαν κύριους αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα στα ημερήσια και απογευματινά σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τους εκπαιδευτικούς των Ελληνοαμερικανικών ιδιωτικών σχολείων καθώς επίσης και τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων σχολείων τύπου “Τσάρτερ”.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο μητροπολίτης Ατλάντας επίσκοπος Αλέξιος , ο διευθυντής του γραφείου Ελληνικής παιδεία Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος καθώς επίσης και ο Έλληνας πρόξενος στην Νέα Υόρκη Εμμ. Κουμπαράκης , ο οποίος υπενθυμίζοντας ότι “το Γενικό Προξενείο ενθαρρύνει , υποστηρίζει και γίνεται αρωγός και εγγυητής καλής συνεργασίας των προσπαθειών προόδου και ανάπτυξης της πατρίδας “στην συνέχεια , επισημαίνοντας την σημαντικότητα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας από τα Ελληνόπουλα της διασποράς , απηύθυνε επαίνους στους διοργανωτές του σεμιναρίου καθώς επίσης και στους Ελληνοαμερικανούς εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν.


Το ημερήσιο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιείχε τρεις θεματικές ενότητες και την παρουσίαση των ομιλητών επιμελήθηκε η βοηθός του διευθυντή Ελληνικής παιδείας Μαρία Τελειοπούλου.

Η πρώτη θεματική ενότητα αφορούσε στην δειγματική διδασκαλία από το βιβλίο της σειράς “τα Ελληνικά μου” επίπεδο δεύτερο, 2ο τεύχος και την παρουσίαση ανέλαβε η εκπαιδευτικός του “ Greek American Institute Bronx” Γιώτα Παπαγρηγορίου .

Στις δυσκολίες εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας από αγγλόφωνους μαθητές κατά την ανάγνωση γραφή και εκφορά των φθογγολογικών σχημάτων , καθώς επίσης και στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης αναφέρθηκε η φιλόλογος –λογοπαθολόγος Μαρία Ρουσοχατζάκη , ενώ η κ. Χριστίνα Σταύρου από το παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου , αναφέρθηκε στην αξιοποίηση στοιχείων της γεωγραφίας στην διδασκαλία της Ελληνικής , ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

Στο σεμινάριο παραβρέθηκε μια εκπαιδευτικός από την Μασαχουσέτη και έντεκα εκπαιδευτικοί και την Νέα Υερσέη, καθώς επίσης και οι βραβευμένοι εκπαιδευτικοί υπέρμαχοι της Ελληνικής γλώσσας Δρ.Γεωργιος Μελικόκης , και Τιμολέων Κόκκινος, ενώ από την πλευρά της ομοσπονδίας Ελλήνων εκπαιδευτικών παραβρέθηκε η κ. Στέλλα Κοκόλη .

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9855&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 11.10.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote