Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέο πολύνεκρο μακελειό σε σχολή σοκάρει τις ΗΠΑ
Νέο πολύνεκρο μακελειό σε σχολή σοκάρει τις ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
02.10.15

Νέο πολύνεκρο μακελειό σε σχολή σοκάρει τις ΗΠΑΕνας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον φοιτητών και μελών του προσωπικού σε κολέγιο μικρής πόλης του Ορεγκον, στην δυτική ακτή των ΗΠΑ, το πρωί της Πέμπτης, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες, όπως ανέφεραν οι Αρχές και τα ΜΜΕ της περιοχής, στο νέο περιστατικό μαζικών φόνων σε χώρο εκπαίδευσης στην Αμερική.

Το γραφείο του σερίφη της περιοχής δέχθηκε την πρώτη κλήση για την επίθεση στις 10.38. Αξιωματικός των τοπικών αρχών ανέφερε στο Reuters ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 15 άτομα στους χώρους του Umpqua Community College, στην μικρή πόλη του Ρόζμπεργκ, αν και το CNN αναφέρει ότι οι νεκροί είναι «τουλάχιστον 10». Αργότερα η εισαγγελέας του Όρεγκον Έλεν Ροζενμπάουμ δήλωσε πως οι νεκροί ανέρχονται στους 13 και οι τραυματίες φτάνουν τους 20, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KGW-TV.

Το CNN ανέφερε ότι τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε στο στήθος. Κατά την Oregonian τουλάχιστον έξι τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Στο νοσοκομείο Mercy Medical Center της πόλης νοσηλεύονται τουλάχιστον 9 τραυματίες, με τους υπευθύνους να σημειώνουν ότι έχουν ειδοποιηθεί για τουλάχιστον άλλους τρεις.

Η εφημερίδα Portland Oregonian και το CNN ανέφεραν ότι ένας ύποπτος κρατείται μετά το περιστατικό, αν και νωρίτερα η πρώτη είχε αναφέρει ότι σύμφωνα με τις συνομιλίες των αστυνομικών στους ασυρμάτους είχε δεχθεί πυρά και «ήταν κάτω» χωρίς να διευκρινίζεται εάν είναι ζωντανός ή νεκρός. Σύμφωνα με το NBC του Πόρτλαντ, το οποίο επικαλείται πηγές από την εισαγγελία, ο δράστης είναι νεκρός. Tο CNN αναφέρει ότι ο δράστης είναι 25 ως 29 ετών.

Οι Αρχές «χτενίζουν» το χώρο του κολεγίου, το οποίο φιλοξενεί 3.000 φοιτητές και συνολικά εξυπηρετεί 13.000, όπως λένε τα τοπικά ΜΜΕ. Το φθινοπωρινό εξάμηνο είχε ξεκινήσει μόλις την περασμένη Δευτέρα. Φοιτητές και προσωπικό απομακρύνθηκαν με λεωφορεία.

Η πόλη του Ρόζμπεργκ βρίσκεται σε απόσταση 420 χλμ. νότια του Πόρτλαντ, πρωτεύουσας της πολιτείας του Ορεγκον.

Το νέο μακελειό φέρνει ξανά στη μνήμη της αμερικανικής κοινής γνώμης μερικά από τα χειρότερα περιστατικά μαζικών φόνων σε σχολές και πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Το 2012 ένας πρώην φοιτητής του πανεπιστημίου Oikos στο Οκλαντ της Καλιφόρνια εκτέλεσε επτά φοιτητές, ενώ το 2007 ένας φοιτητής του Virginia Tech εκτέλεσε 32 άτομα και τραυμάτισε 25 ακόμη πριν αυτοκτονήσει.

www.ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9848&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote