Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Στη Λιβύη για ενίσχυση συνεργασίας ο Ρώσος ΥΠΕΞ Εκτύπωση E-mail
24.12.07
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφθασε σήμερα στην Τρίπολη για μια επίσκεψη 24 ωρών στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να έχει συνομιλίες με Λίβυους αξιωματούχους, ιδιαίτερα σχετικά με μια συνεργασία στον πυρηνικό τομέα. Ο Λαβρόφ έγινε δεκτός στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαατίγκα από το Λίβυο ομόλογό του Αμπντελραχμάν Σαλγάμ, με τον οποίο είχε αμέσως συνομιλίες. Στη συνέχεια επρόκειτο να γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Λιβύης Μπαγντάντι Μαχμούντι, σύμφωνα με επίσημη λιβυκή πηγή.

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από το περιεχόμενο των συνομιλιών του με το Λίβυο ομόλογό του. «Τα δύο μέρη εξέφρασαν την ειλικρινή επιθυμία να ξεπεραστεί η παύση των τελευταίων ετών, η οποία δεν ανταποκρίνεται στη μακρά παράδοση συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και τη Λιβύη, πρώτα απ' όλα στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου», δήλωσε ο Λαβρόφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. «Το ρωσο-λιβυκό συμβούλιο επιχειρήσεων σχεδίασε έναν αριθμό προγραμμάτων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των κατασκευών και της στέγης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti, ορισμένα «συμβόλαια έχουν ήδη υπογραφεί», άλλα «είναι έτοιμα να υπογράφουν» . Η δουλειά των δύο κυβερνήσεων έχει στόχο «τη σύναψη συμφωνιών (...) μεταξύ άλλων και για τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία», δήλωσε.

Την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πως η Μόσχα είναι «έτοιμη να βοηθήσει» τη Λιβύη να αποκτήσει μη στρατιωτική πυρηνική ενέργεια. Σε δήλωσή του προς τον Τύπο, ο Σαλγάμ δήλωσε σήμερα πως η χώρα του είναι «ανοικτή σε συνομιλίες» για το θέμα αυτό. Στην ερώτηση αν το θέμα θα συζητηθεί με τον Λαβρόφ, απάντησε: «Γιατί όχι; Υπάρχει ανταγωνισμός στον τομέα αυτό και είμαστε ανοικτοί σε συνομιλίες» .

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=983&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote