Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κύπρος: Προϋπολογισμός λιτότητας και για το 2016
Κύπρος: Προϋπολογισμός λιτότητας και για το 2016 Εκτύπωση E-mail
17.09.15

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος ΑναστασιάδηςΤο υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016. Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και ότι το έλλειμα περιορίστηκε. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέες φορολογίες και επιβαρύνσεις.

Στον προϋπολογισμό οι αναπτυξιακές δαπάνες παρουσιάζουν αύξηση 5%. Ερωτηθείς αν υπάρχει δυνατότητα για φοροελαφρύνσεις, ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι η χαλάρωση δεν είναι η λέξη που θα υιοθετούσε. Αντιθέτως, είπε, η προσπάθεια και η συνέπεια δεν πρέπει να χαλαρώσουν.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας δεν θα χαλαρώσει ούτε και όταν η Κύπρος βγεί σε λίγους μήνες από το πρόγραμμα στήριξης. Τόνισε ότι φέτος η οικονομία θα καταγράψει αρκετά ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω οριστικά την ύφεση, και αυτή την πορεία ανάκαμψης θα στηρίξει η κυβέρνηση και το 2016.

Στο μεταξύ, σήμερα ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με το διοικητή της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΤΑΣΕ) κ. Rolf Wenzel και συζήτησε τη μέχρι τώρα συνεργασία της Κύπρου με την Τράπεζα καθώς και τρόπους περαιτέρω συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, ανακοίνωσε συνεισφορά δωρεάς ύψους €100.000 για την ίδρυση Ταμείου από την ΤΑΣΕ με σκοπό την χρηματοδότηση διαμετακομιστικών κέντρων και κέντρων υποδοχής προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα η οποία συνεισφέρει στο εν λόγω Ταμείο.


www.efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9814&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote