Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε σε ΠΑΣΟΚ
Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε σε ΠΑΣΟΚ Εκτύπωση E-mail
07.09.15

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε σε ΠΑΣΟΚ - Media“Το πραγματικό δίλημμα σε αυτές τις εκλογές, πολύ περισσότερο και με πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια από τις προηγούμενες, είναι αν θα κυριαρχήσει στη χώρα η μνημονιακή νύχτα ή θα ακολουθήσουμε μια νέα πορεία ξηλώματος των μνημονίων από δημοκρατική φιλολαϊκή και αναπτυξιακή σκοπιά και θα την προχωρήσουμε μέχρι το τέλος.

 Η δεύτερη επιλογή σημαίνει 100% Λαϊκή Ενότητα» αναφέρει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στη realnews.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ ανέφερε ότι «η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει μια νέα δεξιά επέλαση είναι η Λαϊκή Ενότητα, γιατί είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εξοστρακίσουμε τα μνημόνια».

«Δεν πιστεύω ότι ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε «έχει δρόμο επιστροφής σε αντιμνημονιακές θέσεις. Θεωρώ, όμως, πολύ πιθανόν , το πιθανότερο, ότι η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας,  υποτέλειας και εκποίησης της χώρας μας θα επιταχύνει τις αποσυνθετικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίτο μνημόνιο και η εφαρμογή του, μαζί με την εφαρμογή των προηγουμένων μνημονίων , θα διαλύσει και θα μεταλλάξει ριζικά τον ΣΥΡΙΖΑ . Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ως ένα κόμμα πολύ διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ, μπορεί, όμως , ταχύτατα να έχει την ίδια εξέλιξη με το τελευταίο» είπε και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ ιδίως μέσα από τα μνημόνια κατάντησε ένας μικρός δορυφόρος της ΝΔ . Ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να συρθεί σταδιακά στην οβιδιακή μεταμόρφωση. Με τα μνημόνια και την εφαρμογή τους ο μόνος συστημικός κερδισμένος είναι η ΝΔ , ως η δεξιά αντιδραστική σταθερά του πολιτικού συστήματος».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέμεινε ότι δεν έριξε την κυβέρνηση και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κόμμα του θα πάει καλά στις εκλογές.

Για το θέμα της δραχμής, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι «πρόκειται για μια φτηνή ανοησία ότι είμαστε κόμμα της δραχμής . Είμαστε ένα μέτωπο αριστερών προοδευτικών δυνάμεων που θέλει να εξαλείψει τη μνημονιακή υποδούλωση της χώρας, να στηρίξει μισθούς και συντάξεις, να σταματήσει τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων, να εθνικοποιήσει τις τράπεζες για να δουλέψουν  για τη ανάπτυξη, να θέσει τέρμα στο ξεπούλημα της χώρας και να προωθήσει την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη και το εθνικό νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός. Το εθνικό νόμισμα είναι κυρίως απαραίτητο εργαλείο για να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα ένα αντιμνημονιακό φιλολαϊκό πρόγραμμα εξάλειψης της λιτότητας και ανάπτυξης».

 
www.topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9791&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote