Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ξαφνική εμπλοκή με το ντιμπέιτ αρχηγών στις 10 Σεπτεμβρίου
Ξαφνική εμπλοκή με το ντιμπέιτ αρχηγών στις 10 Σεπτεμβρίου Εκτύπωση E-mail
02.09.15

 Nick Paleologos / SOOCΞαφνικό πρόβλημα προέκυψε με το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Ενώ όλα τα κόμματα συμφώνησαν να διεξαχθεί την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσε ότι εκείνη την ημερομηνία έχει συγκέντρωση στο Βελλίδειο, ενώ αρνείται να συμμετάχει και το ΚΚΕ.

Οπως εξήγησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Φώφης Γεννηματάς, Νίκος Βοσδογάνης στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, εκείνη την ημέρα έχει προγραμματίσει προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και είναι δύσκολο να αλλάξει την ημερομηνία.

Ετσι αντιπρότεινε να διεξαχθεί το debate την Τρίτη 8 ή την Τετάρτη 9 του μηνός. Η κα Γεροβασίλη ζήτησε χρόνο να απαντήσει προκειμένου να έρθει σε συνεννόηση με τα άλλα κόμματα. Εν συνεχεία επανήλθε, προτείνοντας στο ΠΑΣΟΚ να κάνει εκείνο κύκλο διαβουλεύσεων με τα άλλα κόμματα. Στα πρώτα διερευνητικά τηλέφωνα, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για 8 ή 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά δήλωσε πρόθυμη για συνεννόηση.

Για να μην γίνεται το «σπασμένο τηλέφωνο» το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συνεδριάσει η διακομματική επιτροπή, ώστε να επέλθει η τελική λύση στο θέμα και να ορισθεί η ημερομηνία που να βολεύει όλους.

Δύο τα ντιμπέιτ

Πάντως η πρώτη συνεννόηση των γραφείων Τύπων των κομμάτων είχε καταλήξει σε δύο ντιμπέιτ: Στην πρώτη τηλεμαχία, που θα φανεί σε λίγες ώρες αν θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ή όπως ζητά η κα Γεννηματά 8 ή 9 του μηνός, θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει «μονομαχία» Τσίπρα-Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη επικοινώνησε με τη διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η κα Γαβρά, σύμφωνα με τις ίδες πηγές, απάντησε αμέσως θετικά, σημειώνοντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες.

Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά το 2012, καθώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν δεν υπήρξαν τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των πολιτικών αρχηγών.

Δεν θέλει ντιμπέιτ το ΚΚΕ

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως δεν θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ, ούτε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Και τούτο γιατί το ΚΚΕ δηλώνει αντίθετο στην διεξαγωγή τόσο του ντιμπέιτ μεταξύ Τσίπρα-Μεϊμαράκη όσο και μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Οπως τονίζει ο Περισσός, «η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού».
Παράλληλα, το ΚΚΕ εκφράζει την διαφωνία του και με το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών. «Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλημμένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή» τονίζει το ΚΚΕ.

«Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες», αναφέρουν από το Περισσό.

Λαϊκή Ενότητα: Οχι σε ντιμπέιτ μόνο των δύο

Λάβρος κατά του χειρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την τηλεμαχία Τσίπρα-Μεϊμαράκη εμφανίστηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα εξέφρασε την διαφωνία της για τηλεοπτικό τετ-α-τετ μόνο των δύο μονομάχων και ζητά θεματικά ντιμπέιτ.

«Ο «νέο-μνημονιακός» κος Τσίπρας και ο «παλαιο-μνημονιακός» κος Μεϊμαράκης τα «βρήκαν» σε τηλεοπτική «στημένη μονομαχία». Δια τηλεφώνου μάλιστα, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεροβασίλη ρώτησε τον εκπρόσωπο τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κ.‘Ησυχο αν συμφωνεί σε ντιμπέιτ των κομμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Κ. Ησυχος επεσήμανε:

    Την ριζική διαφωνία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ να μην συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στα πλαίσια της διακομματικής επιτροπής την διαδικασία και την ουσία ενός ζωντανού διαλόγου ανάμεσα στους προέδρους ή επικεφαλής των κομμάτων.
    Την ριζική και κατηγορηματική διαφωνία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για ντιμπέιτ ΣΥΡΙΖΑ– ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με αποκλεισμό των άλλων κομμάτων.
    Την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για θεματικά ντιμπέιτ.


www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9777&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote