Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κωνσταντοπούλου: Στις εκλογές θα συμπράξω με τη Λαϊκή Ενότητα
Κωνσταντοπούλου: Στις εκλογές θα συμπράξω με τη Λαϊκή Ενότητα Εκτύπωση E-mail
01.09.15

Κωνσταντοπούλου: Στις εκλογές θα συμπράξω με τη Λαϊκή Ενότητα (Photos) - MediaΜε την σημείωση ότι «πρώτη φορά που οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλογική διαδικασία, είτε εκλογική είτε ως δημοψήφισμα» ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «ακούσαμε την κ. Μερκελ να λέει ότι ο κ. Τσίπρας είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης. Ο λόγος της μεταστροφής είναι ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός ανέλαβε να διαλύσει σε συνεργασία με ένα πρόθυμο επιτελείο, με τις πράξεις και με τις παραλείψεις του, τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό εμπόδιο και ανάχωμα στα σχέδια υποδούλωσης και αποικιοποίησης της χώρας».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε την επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ζητάει λαϊκή εντολή εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσει να την παραβιάζει.

Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε την εντολή, αλλά για να συνεχίσει να την παραβιάζει, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που αποκαλούν οι δανειστές και ο πρωθυπουργός «βαρίδια και κατάλοιπα», εννοώντας εκείνους που επιμένουν στην εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, είπε η απελθούσα Πρόεδρος της Βουλής

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την ΛαΪκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ως το «πρώτο ανάχωμα» στην μνημονιακή λαίλαιπα, τονίζοντας ότι θα συμβάλλει ώστε «να μετατραπεί σε ένα πλατύ μέτωπο με όλους κι όλες που μοιραζόμαστε κοινά οράματα και ευθύνη απέναντι στο λαό και την ιστορία».

Όπως είπε μάλιστα θεωρεί «κομβικής σημασίας» την σύμπραξη στο εγχείρημα προσώπων όπως αυτό του Μανώλη Γλέζου, της Σοφίας Σακοράφα, του Μίκη Θεοδωράκη και της Πέπης Ρηγορπούλου, σημειώνοντας πάντως πως τα ονοματα «δεν σημαίνουν συνεργασία, δεν είναι προαναγγελία» και τόνισε ότι είναι «σημαντική η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Γιάνης Βαρουφάκης».

Επιτέθηκε στον Νίκο Βούτση, ο οποίος σήμερα ανέφερε ότι «τέρμα το σταριλίκι στην Αριστερά» λέγοντας η Ζωή Κωνσταντοπούλου πως «κάποιοι σήμερα μίλησαν για σταρ» και σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη ελπίδα θα έρθει αν εμπιστευτούμε τους νέους». Ξεχωριστή αναφορά έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Νάντια Βαλαβάνη σημειώνοντας ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις επιθέσεις που δέχθηκαν σύντροφοι, επειδή υπηρέτησαν τα καθήκοντά τους, ήταν μια γροθιά υπεράσπισης, θα είχαν γίνει πολλά περισσότερα. Δεν ειναι τυχαίος ο κανιβαλισμός απέναντι στη Νάντια Βαλαβάνη, που υπήρξε υπερασπιστής της δημόσιας περιουσίας, με επιχειρήματα που στοχεύουν στο κέντρο της ηθικής της».

Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη, ως συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα

Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την πορεία σύμπραξης και συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζανη:

"Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη, ως συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα σε αυτή την λαίλαπα που εξαπολύθηκε με την προκήρυξη των εκλογών", δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλης, τονίζοντας πως "Θεωρώ υποχρέωση μου να αναλάβω την υποχρέωση που μου αναλογεί".

Ζωή: «Ο Τσίπρας λέει ψέμματα»

Είναι «πολυπαιγμένο το έργο του κ. Τσίπρα, που λέει "όποιος έχει εναλλακτικό σχέδιο, να το καταθέσει. Είναι μεγάλο ψέμα. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις εναλλακτικής», τόνισε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτεθέμενη στον Αλέξη Τσίπρα. «Υπάρχουν υπεύθυνοι για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πολλοί που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την πολιτική ουσία και να αναλάβει δράση προτού επικρατήσει η μνημονιακή σιγή η οποία έχει εξοντώσει πολλούς συνανθρώπους μας», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόνισε μάλιστα πως «προσωπικά και έχοντας μέχρι τις 30 Ιουλίου καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του θεωρώ ότι εξάντλησα όλους τους τρόπους προκειμένου να αποτραπεί το κακό της υπογραφής του τρίτου μνημονίου».

Κορυφώνοντας την επίθεση της στον Αλέξη Τσίπρα δηλώσε ακόμα ότι από τις 20 Φεβρουαρίου σε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στον πρωθυπουργό για την συγκρότηση ομάδων και νομικών επιτελείων. Ωστόσο, όπως ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου «το ίδιο είχα πει τον Σεπτέμβριο του 2013 και στον κ. Βούτση και εγγράφως στον κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2014, εξηγώντας ότι η υπόθεση ακύρωσης του Μνημονίου και η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων αποτελεί σύνθετη διαδικασία και απαιτεί επιτελείο εξειδικευμένο». Και συνέχισε λέγοντας ότι «σήμερα ακούω τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό να λέει δεν μπορουμε να καταγγείλουμε το χρεος και τον Παππά να λέει ότι όσο το βρίζεις, το χρέος δεν μειώνεται. Οι δυο τους πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν υιοθετήθηκαν ποτέ οι προτάσεις που τους καταθέσαμε».

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Φίλη, Μαντά, Πανούση, Μάρδα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον Νίκο Φίλη κάνοντας λόγο για «χυδαίες επιθέσεις», τον κατηγόρησε για «χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή» καθώς επίσης και για «ευθεία απειλή ότι “θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις”» και αναφέρθηκε στον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά κάνοντας λόγο για «θλιβερή απραξία».

Στην συνέχεια η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «λυπάμαι που υπηήρξαν σύντροφοί μου, που από θέσεις υπουργικές ή θέσεις εξουσίας δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την επιλογή να εγγυάται την ασφάλεια και τη λειτουργία της Βουλής η φρουρά. Δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την αυτονόητη επιλογή να μην ασκείται καταστολή και μάλιστα εντελώς απροκάλυπτη και απρόκλητη απέναντι σε ταλαιπωρημένους πολίτες. Λυπάμαι που υπήρξαν κάποιοι σύντροφοι, με τους οποίους έχουμε υποστεί την καταστολή και τα χημικά, που όχι απλώς δεν είπαν το αυτονόητο, αλλά προέβησαν σε ισοπεδωτικές δηλώσεις όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Κώστας Πουλάκης».

Κατόπιν η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρίσε «εκτροχιασμένο υπουργό» τον Γιάννη Πανούση τονίζοντας ότι «δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ» και πως δεν θα έπρεπε «να διατυπώνει ακόμα και υπονοούμενα ότι η στάση της Προέδρου αποτελεί μηνύματα σε κάποιους με τους οποίους συνομιλεί. Ή τον αδιανόητο ισχυρισμό ότι από τις θέσεις και τις τοποθετήσεις μου παράγεται βία. Δεν ανακλήθηκε στην τάξη ούτε από τον πρωθυπουργό» ενώ αναφέρθηλε και στον Δημήτρη Μάρδα σημειώνοντας ότι πρόκειται «για ακόμα έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ζωή κατά Φλαμπουράρη, Δραγασάκη και Τσακαλώτο

«Γιατί το κόμμα που είχε προμετωπίδα τη διαφάνεια και τη σύγκρουση με τη διαπλοκή μπλόκαρε την εξέταση του κ. Στουρνάρα; Αυτές δεν είναι ερωτήσεις ρητορικές. Απαιτούν εξηγήσεις, να εξηγήσει ο Φλαμπουράρης γιατι μου ζητούσε να μην ζορίζω τον Στουρνάρα. Γιατί οι υπεύθυνοι του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, Δραγασάκης και Τσακαλώτος, δεν έδωσαν εξηγήσεις και δεν απολογήθηκαν, αλλά ετύγχαναν ιδιότυπης ασυλίας; Γιατι ενεργοποιούνταν μηχανισμοί μιντιακής και εσωκομματικής επίθεσης, καθε φορά που έθετα ζήτημα λογοδοσίας απο τον Δραγασάκη;», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι παρουσίες

Στην συνέντευξη παρευρίσκονται στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, όπως ο Δημήτρης Στρατούλης και η Ραχήλ Μακρή καθώς και οι Παναγιώτης Καλφαγιάννης, Νίκος Φωτόπουλος, Μαρία Μπόλαρη, Άννα Ζωηρού και Γιάννης Σταθάς. Παρούσες και η Νάντια Βαλαβάνη αλλά και η Αγλαΐα Κυρίτση.

topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9775&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 01.09.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote